Skip to content
Politică

Petre Tobă, bilanț de campanie electorală 2016: Numărul infracţiunilor constatate a scăzut cu 76%

Campania electorală pentru alegerile locale s-a desfăşurat fără evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor constatate de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne a scăzut cu 76% faţă de campania similară din 2012.

„Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică necesar bunei desfăşurări a campaniei electorale, structurile de ordine publică ale MAI au asigurat 1.285 de manifestări publice cu caracter electoral, organizate în 798 de localităţi, precum şi în municipiul Bucureşti. În toate aceste situaţii activităţile s-au desfăşurat normal, fără evenimente deosebite”, a declarat Petre Tobă, la şedinţa Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale, desfăşurată la MAI.

Ministrul de Interne a precizat că, faţă de anul 2012, s-au înregistrat „diminuări considerabile din punct de vedere al incidentelor sesizate în legătură cu campania electorală”, scrie Agerpres.

„Dacă ne raportăm la campania electorală aferentă alegerilor locale din anul 2012, am constatat o scădere de 62% a tuturor sesizărilor făcute în legătură cu procesul electoral. De asemenea, am constatat o scădere semnificativă, de aproximativ 76%, a tuturor infracţiunilor”, a declarat Tobă.

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că, în urma cercetărilor, s-au dispus măsuri preventive faţă de şapte persoane — patru persoane pentru fapte de corupere a alegătorilor şi faţă de alte trei pentru fapte comise cu violenţă în legătură cu activităţile electorale.

„Acest lucru s-a datorat pe de o parte prevederilor legislative, a bunei organizări, dar şi a evaluărilor permanente. Precizez că au fost făcute evaluări zilnice la nivelul conducerii MAI cu privire la toate aspectele de interes operativ care priveau situaţii de risc pentru ordinea publică. Ne dorim ca acest climat de siguranţă publică să se păstreze şi în următoarele ore, până la încheierea campaniei electorale şi până la finalizarea votului, astfel încât la finalul procesului electoral să constatăm cu toţii că aceste alegeri au fost organizate ireproşabil, fără niciun fel de probleme deosebite”, a mai declarat Tobă, potrivit romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *