La Iași, turişti veniţi din toată ţara au chefuit la o petrecere ca pe timpuri, în aer liber. Carnea fragedă a sfârâit la proţap, iar muzica a răsunat până în zori. Nu au lipsit nici colindătorii, îmbrăcaţi în costume populare.
Într-un hotel de 5 stele din Iași, turiștii au petrecut prima seară a anului în aer liber, cu bucate alese, pregătite la foc mic: berbecuţ şi porc la proțap.
Bucătar: „I-am condimentat cu o săptămână înainte, i-am pus la baiţ și acum delectăm lumea. E foarte important să fie porc de țară”.
Turist: „Nimic mai bun decât așa ceva. Purcel la proțap este o bucurie”.
Muzica a răsunat în boxe și petrecăreții s-au înghesuit pe ringul de dans.
Se pare ca oamenii au uitat de oboseala de după Revelion și încing ringul de dans cu o horă, pe muzica populară.
Turist: „Totul la superlativ. Am și dansat bineînțeles suntem din București am venit cu nașii”.
Nu au lipsit colindătorii de toate vârstele.
Dora Morhan, organizator: „Tradiția reînviată, pentru ca oaspeții noștri veniți din toată țara să simtă tradiționala bunăvoie moldovenească. Avem fanfară, proțap, avem ansamblu de dans, avem geto-dacii din Moldova”.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News