Skip to content
Societate

Petrică Băjenaru, unul dintre ”greii” retrocedărilor, a pierdut un teren de 100 de milioane de euro

cancan.ro

Omul de afaceri Petrică Băjenaru a rămas fără un teren în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, situat în Parcul IOR din București, pe care l-a pierdut în instanță, informează cancan.ro. În fapt, terenurile respective apar, în acte, ca fiind în proprietatea Mariei Cocoru, mătușa în vârstă de 80 de ani a lui Băjenaru.

Potrivit cancan.ro. o adevărată lovitură a omului de afaceri Petrică Băjenaru a reprezentat-o preluarea a o treime din parcul IOR – 12 hectare din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), mărginite de Str. Constantin Brâncuși, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Liviu Rebreanu și malul lacului Titan.

În planul urbanistic publicat în vara anului trecut, zona respectivă ar urma să fie „acoperită” astfel – 70% beton, 30% spațiu verde, iar construcțiile nu vor depăși 20 de metri.

Ținând cont de informațiile aflate în planul urbanistic, treimea din parcul IOR intrată în atenția „samsarilor de terenuri” nu mai este considerată spațiu… verde, ci poartă eticheta oficiala CB3. Ceea ce se traduce prin aceea că pe suprafața ei se pot construi clădiri de birouri, hoteluri, cafenele, cazinouri, locuințe, mall-uri etc. Pe de altă parte, restul parcului IOR e catalogat drept V1a, adică „Parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice”.

Suprafața de teren aflată în discuție a ajuns în posesia lui Petrică Băjenaru în anul 2005, dar prin intermediul Mariei Cocoru, iar pe 9 ianuarie 2018, aceasta a obținut trei certificate de urbanism pentru împrejmuirea terenului.

Potrivit cancan.ro, omul de afaceri Petrică Băjenaru a pierdut, însă, terenul în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *