Skip to content
Politică

Petro Poroşenko va fi consiliat de un fost premier al unei ţări europene

Fostul premier slovac Mikulas Dzurinda a anuntat sambata, la postul de televiziune Hromadske TV, ca a acceptat propunerea de a deveni consilier al presedintelui ucrainean Petro Porosenko.

„Am acceptat propunerea cu placere. Am o presimtire ca voi oferi ceva Ucrainei, bazandu-ma, in primul rand, pe propria mea experienta legata de modul in care am iesit din izolarea politica si am solutionat situatia economica”, a spus el, precizand ca Slovacia s-a schimbat in totalitate datorita reformelor politice si economice, relateaza agentia rusa Tass, in pagina electronica, scrie Ziare.com.

Mikulas Dzurinda, in varsta de 60 de ani, este un politician slovac de origine ruteana. El a fost premier al Slovaciei in perioada 1998-2006 si presedinte interimar in perioada 30 octombrie 1998-15 iunie 1999. De asemenea, Dzurinda a condus Ministerul slovac de Externe intre 8 iulie 2010 si 4 aprilie 2012.

Vizitele sale la Kiev s-au multiplicat in ultimul timp, el fiind implicat intr-un program privind descentralizarea puterii in Ucraina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *