Skip to content
Politică

Petru Movilă, după anunțul privind creșterea pensiilor: E o competiție electorală. Românii sunt cei care vor pierde

Facebook

Președintele executiv al PMP, Petru Movilă, a criticat comportamentul partidelor din coaliție și nu exclude posibilitatea ca acestea să ajungă la „un conflict major”. „E o competiție electorală, din păcate, și cei care vor pierde vor fi românii”, a spus el, joi, pe B1 TV.

Întrebat ce a fost cu anunțul făcut de ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, privind creșterea pensiilor, având în vedere atitudinea PNL, președintele executiv al PMP a explicat: „E foarte interesant de analizat. Primul lucru, putem vorbi foarte clar că nu se aplică legea României care se referă la inflația acordată anual pensiilor. Acest lucru trebuia făcut fără niciun fel de ședință de coaliție, pentru că legea precizează acest lucru, și ministrul Muncii, și ministrul de Finanțe trebuiau să pună în aplicare această prevedere legală”

„În ceea ce privește această competiție electorală, pentru că este clar o competiție electorală, sunt total populiste și contra românilor aceste anunțuri individuale, de partid, că vor crește pensii, alocații, salarii ș.a.m.d. Nu este nimeni împotrivă și toți ne dorim ca românii, mai ales cei care beneficiază de susținerea statului sau care sunt angajați ai statului, să aibă o susținere cât mai numeroasă, însă este total populist și anapoda ca unul din partidele aflate la guvernare, PSD, să vină și să spună că vrea să facă acest lucru fără să îi consulte pe ceilalți care sunt la guvernare”, a adăugat el.

„De asemenea, este foarte important de spus că Marius Budăi a vorbit doar cu conducerea PSD, care nu a spus că a stabilit în coaliție cu Ciucă, cu Bode și cu ceilalți, deci din acest punct de vedere este clar startul unei competiții electorale. E posibil să ajungem la un conflict major în coaliție”, a continuat Petru Movilă.

„E o competiție electorală, din păcate, și cei care vor pierde vor fi românii. Clar cred că într-un scandal, într-o posibilă ruptură, PSD va ieși cu un populism ieftin câștigător că va spune, `uite, noi vrem, dar ăia din dreapta nu vor să vă dea, noi suntem ăia buni, și ăia sunt nenorociți`, și așa, așa, se adună puncte în coș. Este rău pentru români pentru că nu s-a discutat în coaliție, pentru că Ciucă, Ciolacu și cu Hunor erau cei trei politicieni care trebuiau să anunțe o decizie de coaliție. Este o rușine pentru politica actuală comportamentul celor din Guvernul PNL-PSD-UDMR”, a mai spus Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *