Skip to content
Sănătate

Pfizer şi BioNTech au început procesul de obţinere a aprobării complete a rapelului pentru vaccinul lor împotriva Covid-19

ft.com

Pfizer şi BioNTech au început procesul de obţinere a aprobării complete a rapelului pentru vaccinul lor împotriva Covid-19 pentru persoane în vârstă de cel puţin 16 ani, au anunţat miercuri cei doi producători de medicamente, transmite Reuters.

Companiile intenţionează să finalizeze depunerea documentelor necesare până la sfârşitul acestei săptămâni. Acest lucru ar putea deschide calea unei a treia doze care să poată fi oferită persoanelor cu sisteme imunitare compromise.

Oficialii americani au declarat că vaccinurile de rapel împotrvia Covid-19 vor fi disponibile pe scară largă pentru americani începând cu 20 septembrie, informează news.ro.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile de reglementare din SUA au acordat aprobarea completă a vaccinului cu două doze al Pfizer şi BionTech pe baza datelor actualizate din studiile clinice ale companiei şi din analizarea producţiei.

O a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech nu este autorizată în prezent pentru utilizare pe scară largă în Statele Unite. Cu toate acestea, în conformitate cu autorizaţia de utilizare de urgenţă modificată, a fost autorizată o a treia doză pentru administrarea persoanelor cu vârsta de cel puţin 12 ani care au imunitate scăzută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *