Skip to content
Coronavirus

Pfizer va cere aprobare pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19

ft.com

Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu cele două doze de ser Pfizer ar putea să aibă opțiunea de a face și a treia injecție. Companiile farmeceutice afiliate vor cere în următoarea perioadă autorizarea celei de-a treia doze, autorităților din SUA și Europa. Suprarapelul este necesar pentru a întări imunitatea căpătată deja de persoanele care au făcut deja schema completă.

Potrivit Pfizer/BioNTech, o a treia doză de vaccin, administrată la șase luni de la cea de-a doua, sporește imunitatea împotriva noilor variante de SARS-CoV-2, inclusiv Delta.

”Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual”, au explicat companiile care intenţionează să transmită aceste date către FDA, EMA şi alte autorităţi de reglementare în următoarele săptămâni, citează Agerpres. 

Cele două companii au concluzionat că vaccinul a dat rezultate bune în laborator împotriva variantei Delta şi că, prin urmare, o a treia doză ar putea creşte imunitatea împotriva acestei variante. Au loc teste pentru a ”confirma această ipoteză”, au indicat cele două companii.

Un alt studiu, realizat luna trecută de AstraZeneca, indica necesitatea celui de-al treilea vaccin. Totodată, Rusia și Turcia au început administrarea unei a trei doze din serul Sputnik, pentru a crește protecția în fața tulpinii Delta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *