Piaţa de acumulatori pentru stocarea energiei produse din utilizarea panourilor fotovoltaice ar putea creşte

Program de energie solară
Sursa foto: Unsplash

Piaţa de acumulatori pentru stocarea energiei produse din utilizarea panourilor fotovoltaice va înregistra o dezvoltare semnificativă în anii următori, arată compania E-Acumulatori.ro, furnizor de soluţii de energii regenerabile şi instalator de sisteme fotovoltaice. Potrivit acesteia, piaţa, evaluată la 40 milioane euro în 2022, ar putea creşte cu 25% pe an până la finalul acestui deceniu.

Piaţa de acumulatori pentru stocarea energiei produse din utilizarea panourilor fotovoltaice va înregistra o dezvoltare semnificativă în anii următori, având în vedere viteza cu care creşte numărul prosumatorilor, capacitatea limitată a reţelei naţionale de a prelua noile cantităţi de energie în sezonul de vârf, dar şi intenţia declarată a ANRE de a limita cantitatea de energie pe care prosumatorii o pot introduce în reţea.

Potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), la finalul acestei veri în România erau înregistraţi 91.572 de prosumatori, cu o putere instalată totală de 1.155 MW, iar estimările Ministerului Energiei arată că numărul acestora ar urma să crească până la 350.000 până la finalul acestui deceniu.

În plus, un nou capitol al programului REPowerEU propune ca statul român să sprijine prosumatorii să-şi instaleze baterii de 5 kwh pentru stocarea energiei produse de panourile fotovoltaice. Voucherele, în valoare de 25.000 de lei, ar urma să fie acordate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, suma totală care va fi alocată în acest scop fiind estimată la 600 de milioane de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: