Piața muncii până în 2030 – inteligența artificială, automatizarea și digitalizarea au schimbat radical modul de lucru

Sursa foto: Unsplash

Trăim în era vitezei, iar timpul începe să fie din ce în ce mai prețios. Specialiștii în Resurse Umane au făcute câteva analize cu ce se va întâmplă pe piața muncii în următorii ani, până în 2030.

Angajații români cred că un program de lucru flexibil, la cerere, va predomina în țara noastră în următorii șapte ani. Am observat asta încă din perioada pandemică, atunci când cei mai mulți și-au mutat biroul în living sau chiar în pat.

Studiile arată că o treime dintre angajații români au lucrat într-un format hibrid, adică și la birou și acasă, iar alții doar de acasă.

Generațiile tinere sunt în general mai pretențioase. Cei născuți în anii 80, alături de cei care au venit pe lume la finalul anilor 90 își vor dori să decidă când, de unde și pentru cât timp lucrează. Și asta nu e tot. Vor vrea să aibă un cuvânt de spus în relația cu angajatorul și așteaptă beneficii extrasalariale ultra-personalizate, care să răspundă în mod concret nevoilor și stilului lor de viață.

O altă tendință vizează modul în care compania unde lucrează îi ajută să facă față schimbărilor permanente și presiunii responsabilităților.Practic, doi din cinci români consideră că angajatorii ar trebui să fie acei aliați care să îi ajute să navigheze printre complexitățile de zi cu zi ale vieții de adult. Doar așa angajații vor fi motivați să lucreze.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: