Piaţa muncii s-a schimbat semnificativ în ultimii ani

Sursa: X

Piaţa muncii s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, aşteptările celor care îşi caută un loc de muncă fiind complet diferite acum faţă de acum câţiva ani.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – Piaţa muncii s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, aşteptările celor care îşi caută un loc de muncă fiind complet diferite acum faţă de acum câţiva ani. Românii au pretenţii tot mai mari legate de salarii, dar şi flexibilitatea în program şi timpul liber au devenit criterii extrem de importante în alegerea unui loc de muncă. La Bucureşti, Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării a organizat, ieri, o dezbatere profesională cu tema „Angajator bun, angajator rău”. Salariul rămâne cel mai important criteriu în alegerea unui loc de muncă.

Reporter: Iulian Olescu – ”Studiile de specialitate relevă, de exemplu, faptul că relaţia cu superiorul ierarhic direct a coborât sub locul cinci în clasamentul motivelor invocate de angajaţi pentru părăsirea unui anumit loc de muncă, în timp ce alte criterii, cum ar fi condiţiile de desfăşurare a activităţii sau posibilitatea de lucru de la distanţă, ocupă acum poziţii fruntaşe în ceea e priveşte percepţia angajaţilor în legătură cu o firmă sau alta. Liderul unei companii de consultanţă în domeniul resurselor umane, Oana Botolan, spune că, deşi un salariu corect pentru munca depusă reprezintă criteriul principal pentru alegerea locului de muncă, mulţi români se uită acum şi la alte tipuri de beneficii.

Oana Botolan: ”Modul în care arată biroul la care trebuie să vin să lucrez, faptul că pot să lucrez de acasă sau nu, când, cum, cât am voie şi e ok să lucrez de la distanţă, după care tot ceea ce înseamnă recompensarea performanţelor, corectitudinea cu care tratăm oamenii.”

Feliciu Paraschiv, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România, a subliniat, la rândul său, că nivelul salariului nu reprezintă singura motivaţie pentru un angajat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL