Skip to content
Alegeri locale 2020

Piedone bate la uşa PSD. Ce intenţii are noul primar de la Sectorul 5

Inquam Photos/Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone, noul primar ales al Sectorului 5 din București, a fost marți în vizită la PSD. El a declarat la ieșirea din sediu că a negociat cu PSD formarea unei majorități în Consiliul Local al Sectorului 5.

Având în vedere că PSD are cel mai mare număr, am ales să discut primii cu domniile lor pentru o posibila majoritate în Consiliul Local. Ne-am expus părerile reciproc. Consider că discuţiile s-au încheiat, pot să vă spun că se va forma o majoritate PPU-sl+PSD în Sectorul 5. Am pus câteva condiţii: fără politică, doar politica oamenilor. Urmează să desemnăm viceprimarii în perioada următoare. Voi discuta şi cu celelalte formaţiuni care vor să colaboreze în intereseul cetăţenilor”, a declarat Piedone.

În Sectorul 5 sunt 27 de mandate de consilieri locali, majoritatea fiind de 14 voturi. Mandatele au fost repartizate astfel:

PSD – 10 consilieri
PPU-sl – 4 consilieri
PNL – 6 consilieri
USR PLUS – 5 consilieri
PMP – 2 consilieri

Piedone a fost ales primar din partea PPUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu. El a fost ales de cetățeni deși a fost condamnat în primă instanţă la opt ani şi 6 luni închisoare în dosarul ”Colectiv”.

Întrebat de ce a candidat din nou, deși în 2015 spunea că nu va mai candida, Piedone a răspuns că „în cei cinci ani de zile, în România, nu s-a schimbat absolut nimic”. „Legea trebuia schimbată. Nu în fața unui restaurant să scrie pe o pancartă: intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat și eu declarația agentului economic, în acel local – 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni! De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies, cu cetățenii care mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, da’ mulți, Măria voastră!”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *