Piedone: Clanul care face banu’

Cristian Popescu Piedone și Vlad Popescu Piedone, sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Cristian Popescu Piedone, primarul care vrea să controleze toată capitala, a construit un adevărat clan abonat la banii statului. Acesta și-a adus toată familia și toți prietenii în instituțiile statului, reușind să le crească imediat veniturile. Mulți dintre ei au un trecut controversat și nu au demonstrat că ar fi capabili să lucreze pentru cetățeni.

Familia Piedone

Cristian Popescu Piedone este primar în Sectorul 5 din București, iar copiii săi au și ei ambiții politice.

Vlad Piedone, fiul primarului, a devenit deputat pe listele PSD, în 2020, iar la alegerile din 2024 candidează pentru Primăria Sector 5, în locul tatălui său. Vlad Piedone controlează, împreună cu sora sa Ana Maria, mai multe restaurante din București.

Șerban Popescu Ana Maria, fiica primarului și a Iuliei Popescu, lucrează la Evidența Persoanelor la Primăria Sector 4, unde are funcția de consilier.

Popescu Mihaela Loredana, soția lui Vlad Piedone și nora primarului, este economist la firmele deținute de soțul ei.

Șerban Andrei Bogdan, șotul Anei Maria Popescu, este consilier local în Sectorul 5, din partea PUSL, și membru în Comisia legii 550 la Sectorul 5.

Liviu Viorel Cârlogea, nepotul lui Piedone din partea soției, este director executiv la Poliția Locală Sector 5. Nepotul primarului a câștigat concursul pe 7 octombrie 2021.

Iulian Constantin Cârlogea, al doilea nepot al primarului, este consilier local în Sectorul 4, din partea PUSL, și în trecut a lucrat ca administrator public la Primăria Sector 5.

Iulian Constantin Cârlogea, sursa foto: Facebook

Șerban Ana Veronica, iubita lui Iulian Cârlogea, este Șef serviciu Accesare fonduri europene la Primăria Sector 5. Aceasta a câștigat concursul pe 5 aprilie 2021, la doar câteva luni după ce Piedone a devenit primar.

Dan Nicolae Șerban, tatăl lui Andrei Bogdan Șerban, lucrează la Infrastructura SA, societatea Consiliului Local Sector 5. Dan Nicolae este cuscrul lui Piedone.

George Cârlogea, al treilea nepot al primarului, este consilier local în Sectorul 5, tot din partea PUSL.

Dorin Petre Capota, fratele soției lui Vlad Piedone, a devenit secretar CA Salubrizare S5, societatea Consiliului Local Sector 5.

Vlad Alexandru Tocaciu, vărul lui Dorin Capota și al soției lui Vlad Piedone, este membru în Consiliul de Administrație la Infrastructură SA Sector 5 și membru CA la Salubrizare SA Sector 5, ambele firme controlate de primăria lui Piedone.

Directorii aduși de Piedone la Sectorul 5

Pe vremea când Cristian Popescu Piedone era primar în Sectorul 4, lucra cu 7 persoane: : Mănuc, Oundjian, Iliescu, Denis, Chioran, Cormoș, Boțoagă. După incendiul din Colectiv, Piedone a avut probleme cu legea și a renunțat la scaunul de primar.

În 2020, Piedone a câștigat mandatul de primar în Sectorul 5 din București și primul lucru pe care l-a făcut a fost să-și aducă apropiații și să mărească numărul angajaților primăriei cu 30%. Aparatul de specialitate al primăriei a fost suplimentat cu 162 de posturi, în urma unei ședințe de Consiliul Local Sector 5, din decembrie 2020.

În 2021, primarul a organizat imediat concursuri pentru apropiații săi. Cele 7 persoane cu care a lucrat la Sectorul 4 au fost aduse în Sectorul 5.

Florin Mănuc a fost director juridic Direcția Piețe din Sectorul 4, pe vremea când Piedone conducea acel sector. În martie 2021 a dat concursul pentru Secretar General la Primăria Sector 5, dar a picat concursul. Două luni mai târziu, concursul s-a repetat și Mănuc a câștigat postul. Cu acest transfer, Mănuc a reușit să-și dubleze veniturile. În 2023 a declarat că a încasat peste 180.000 lei pe an de la Primăria Sector 5.

Florin Mănuc, sursa foto: Sector5.ro

Mateciuc Cristinel Laurențiu, apropiatul primarului Piedone, a câștigat și el concursul pentru Director General Achiziții și Investiții. Concursul a fost câștigat pe 27 mai 2021.

Oundjian Hrant, cu care Piedone a lucrat și în Sectorul 4, l-a urmat pe primar și a devenit director general la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din Sectorul 5. Concursul l-a câștigat pe 18 martie 2021.

Hrant Oundjian, sursa foto: sector5.ro

Claudiu Ceti a devenit, pe 18 martie 2021, director general la Administrația Publică Sector 5. Ceti a venit cu Piedone la Primăria Sector 5 în noiembrie 2020. La acea vreme, a fost pus de Piedone Președintele Consiliilor de Administrație la societățile sectorului – Infrastructură, AES, Salubrizare. Corina Cora, concubina lui Ceti, a devenit cenzor la cele 3 societăți.

Claudiu Ceti, sursa foto: Facebook

Corina Cora a câștigat concursul pentru director general Direcția Evidența Persoanelor Sector 5, pe 4 noiembrie 2021. Atât Ceti, cât și Cora au reușit să-și crească foarte mult veniturile după ce Piedone i-a „uns” cu funcții la Primăria Sector 5.

Valentin Iliescu a câștigat concursul pentru director general Administrația Piețelor pe 5 aprilie 2021. În trecut, acesta a fost director executiv la Primăria Sector 4, când Piedone era primarul acelui sector.

Chioran Florin a câștigat concursul pentru director general adjunct la Poliția Locală Sector 5, pe 1 aprilie 2021. Chioran este condamnat definitiv pentru că a condus beat  în 2016 și fără permis în 2018. Acesta a lucrat la Poliția Locală S4, când Piedone era primar în acel sector. În aprilie 2021 a câștigat concursul la Poliția Locală Sector 5, iar în septembrie 2021 soția acestuia, Camelia Chioran, a câștigat concursul de jurist la Direcția Impozite și Taxe Locale (DITL) Sector 5.

Florin Chioran, sursa foto: sector5.ro

Denis Cristian a câștigat concursul pentru director executiv Direcția de Administrare a Domeniului Public din cadrul DGADPP pe 6 septembrie 2021.

Dragomierescu Bogdan Eduard a câștigat, pe 18 martie 2021, concursul pentru director executiv la Corpul de Control al Primarului Piedone.

Mihai Boțoagă a câștigat, pe 2 august 2021, concursul pentru Director Executiv la Direcția de Achiziții Publice din cadrul DGAI.

Adriana Narcisa Dicu a câștigat, pe 3 martie 2021, concursul pentru șef serviciu Audit Public S5. Dicu a luat Bacalaureatul la 33 de ani, a absolvit facultatea la 41 de ani și până la 36 de ani a fost muncitor necalificat, vânzătoare, manipulant, agent de pază, curier. Cristian Popescu Piedone a pus-o, în 2021, să se ocupe de auditul din Primăria Sector 5. Nu este o surpriză, deoarece și primarul Piedone a luat bacalaureatul la peste 30 de ani.

Dobre Cristian a câștigat concursul, pe 14 decembrie 2021, pentru funcția de director executiv la DEPPCV Poliția Locală S5. Violeta Dobre, soția lui Dobre Cristian, este și ea unul dintre oamenii fideli ai primarului. Violeta a devenit, în 2023, director executiv Resurse Umane în Primăria Sector 5 și are rolul de a-i instala în primărie pe cei din clanul Piedone. Totodată, aceasta îi elimină pe cei care nu sunt de partea primarului.

Ionuț Daniel Perniu a devenit director executiv DITL S5, pe 17 iunie 2021. Perniu este cumnatul lui Iulian Cârlogea (nepotul lui Piedone). Piedone l-a adus prin transfer la DITL, în noiembrie 2020, și l-a pus temporar director executiv. Pe 18 martie 2021 s-a organizat concurs special pentru Perniu, punându-se condiția: „studii universitare în domeniul cibernetică și statistică economică și specializare cibernetică economică”, adică exact studiile pe care le avea acesta. În martie nu s-a prezentat, dar concursul s-a reorganizat în iunie 2021, când a câștigat.

Aurelia Ramona Burcea este unul dintre oamenii fideli lui Piedone, fiind legată de acesta de peste 11 ani. Aceasta a fost director la Poliția Locală Sector 4, pe vremea când Piedone era primar în acel sector. În aprilie 2021, primarul a adus-o prin transfer la Sectorul 5, pe funcția de consilier juridic la ANSVSA. A devenit șef serviciu în cadrul Direcției juridice a Primăriei Sector 5. După intrarea în închisoare a lui Piedone, Burcea s-a transferat la prefectură. Când Piedone a revenit din închisoare și a preluat primăria, Burcea s-a transferat din nou la primărie, în august 2023.

Bogdan Dragomirescu, sursa foto: sector5.ro

Răzbunarea clanului Piedone

După ce a fost eliberat din închisoare, Piedone a căutat să se răzbune pe angajații primăriei care nu i-au fost fideli. Primarul a propus Consiliului Local o reorganizare a primăriei, însă funcțiile deținute de familia și prietenii săi nu au fost afectate. Oamenii clanului Piedone au rămas pe aceleași funcții, în timp ce persoanele din afara clanului au avut de suferit și au fost mutate pe alte funcții.

Clanul Piedone a reușit să-și dubleze sau chiar tripleze veniturile în Sectorul 5, de când Piedone este primar. Aceștia au primit funcții de conducere și salarii de mii de euro pe lună. Primarul și-a instalat toată familia și toți prietenii în instituțiile statului, reușind să-i răsplătească cu salarii plătite de cetățenii celui mai sărac sector din capitală.

Interlopii apropiați de clanul Piedone

Ioan Alexandru Avramescu este responsabil cu administrarea paginii de Facebook a lui Cristian Popescu Piedone. Acesta realizează materialele cu mesaje patetice și populiste. Doar că Avramescu este finul lui Bebe Bărbulescu (zis Bene Cămătaru), un celebru interlop din București. Bebe Bărbulescu, verișorul fraților Nuțu și Sile Cămătaru, a fost condamnat pentru trafic de droguri și proxenetism.

Mulți polițiști locali din Sectorul 5 au participat la evenimentele PUSL, partidul lui Piedone. Primarul se folosește de Poliția Locală pentru activități politice.

Firmele clanului Piedone

Matei Iulian Nicolae este administrator la 2 firme: Actual David SRL (după numele copilului lui Vlad Piedone) și Actual Dominic SRL (după numele celui de-al doilea copil al lui Iulian Cârlogea). Ambele firme au câștigat contracte cu DGASPC S5, în perioada 2021-2022, în valoare de 1,1 milioane de euro (peste 75% din cifra lor de afaceri).

Iulian Cârlogea, nepotul primarului Piedone, a fost directorul și proprietarul firmei Orion Security SRL. Anca Anghel a intrat în societatea Orion Security SRL încă din 2013, printr-o majorare de capital. Ea a devenit asociată cu Octavian Daniel Tița și Iulian Cârlogea.

La firma Orion Security a lucrat și fiica lui Cristian Popescu Piedone, și fosta soție a lui Iulian Cârlogea, și soția lui George Cârlogea.

Firma Small Business Advanced SRL, deținută de Cătălin Ilie Samoilă, a primit peste 300.000 de euro de la DGASPC S5. De asemenea, aceeași firmă a mai obținut peste jumătate de milion de euro și de la Salubrizare Sector 5 SA.

Cătălin Ilie Samoilă este soțul Alexandrei Felicia Samoilă, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sector 5.

Firma Magic Star Security a câștigat mai multe contracte pentru paza școlilor și parcurilor din Sectorul 5. Firma aparține lui Ionel Tucmuruz, fostul adjunct al Secției 14 din București. Acesta a fost condamnat, în 2018, la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență. După arestarea acestuia, firma a fost preluată de soția lui Tucmuruz. În prezent, fostul polițist se implică activ în campania electorală a lui Cristian Popescu Piedone. Tucmuruz deține și funcția de secretar general adjunct la PUSL, confirmând și legăturile sale cu Piedone.

Marian Preda, pus șef la AES, actual subprefect al capitalei, are un magazin de piese auto în Str. Carpați, de unde a livrat către firmele primăriei. Soția lui Preda lucrează la Țiriac Leasing, iar toate mașinile scumpe ale lui Piedone sunt luate cu ajutorul acesteia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL