Skip to content
Politică

Piedone nu scapă de probleme. Parchetul General, sesizat

www.nineoclock.ro

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, este suspectat de noi fapte penale, constatate de Agenția Națională de Integritate (ANI), potrivit unui comunicat remis, miercuri, redacției de știri Psnews.ro.

ANI susține că, în perioada 2013 – 2015, Cristian Popescu Piedone a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” și „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

Redăm comunicatul integral:

„Conflict de interese penal – POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, fost primar al Sectorului 4, București
Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese de cãtre POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, fost primar al Sectorului 4, București.

În perioada 2013 – 2015, persoana evaluatã a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și douã autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” și „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de cãtre copiii acestuia, asociați și administratori ai societãților comerciale.

Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administratã de cãtre fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonatã Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însã în urma mãsurãtorilor efectuate a rezultat cã aceasta ocupã suprafața de 2.234 mp.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuãrii de cercetãri cu privire la sãvârșirea de cãtre POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a infracțiunii de conflict de interese prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cãruia <<Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã>>.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *