Skip to content
Politică

Piedone reacţionează în scandalul cu iz penal în care a fost târât

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, reacţionează în scandalul cu iz penal în care a fost târât.

Recent, activistul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei şi preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul” (ASB), a anunţat că Piedone va fi urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru distrugerea unui element de patrimoniu construit și pentru abuz în serviciu, în urma plângerii formulate de ASB. Plângerea a fost făcută din cauză că Piedone a dispus demolarea unui imobila aflat într-un sit istoric, fără avizul Ministerului Culturii. Clădirea demolată aparținea Mănăstirii Sămurcășești, care are în plan să construiască o clădire de birouri și magazine în parteneriat cu un dezvoltator imobiliar. Procurorii clasaseră cazul, dar Judecătoria Sectorului 4 a admis contestația depusă de Asociația „Salvați Bucureștiul”.

Marţi, primarul Piedone a transmis un drept la replică, publicat de bn24.ro, în care susţine că demolarea imobilului a fost autorizată de fostul primar al Sectorului 4, Adrian Inimăroiu.

Redăm mai jos materialul emis de primarul Cristian Popescu-Piedone:

„În urma materialului publicat luni, 17 august a.c., pe www.bn24.com , cu titlul „ Piedone va fi urmărit penal din cauză că a demolat o clădire istorică pentru ca BOR să construiască un mall”, semnat de Adriana Duțulescu, pentru o cât mai promptă şi corectă informare a cititorilor, vă remitem următorul drept la replică, în temeiul Codului Deontologic al Jurnalistului:

În ceea ce privește demolarea unor clădiri situate pe un teren de pe bulevardul Regina Maria nr.13, aflat în proprietatea Mânăstirii Sămurcășești, ținem să precizăm că Autorizația de desființare, înregistrată cu nr. 831/67218/01.11.2006 și emisă în vederea executării lucrărilor de desființare pentru două construcții existente, nu a fost semnată de actualul Primar al Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, ci de fostul Primar al Sectorului 4, Adrian Inimăroiu.

Solicitarea de desființare a venit din partea Mânăstirii Sămurcășești, în calitate de proprietar. Compusă din teren și două clădiri, respectiva proprietate se afla într- o avansată stare de degradare, insalubră, unde locuiau persoane fără adăpost și reprezentând un pericol pentru cetățenii din zonă. Acest lucru este confirmat și prin declarația notarială dată de Stareța Mânăstirii Sămurcășești, anexată dosarului de autorizare. Emiterea autorizației de desființare era în competența Primarului Sectorului 4. Clădirea (imobilul) în discuție nu era și nu a fost niciodată inclus pe lista monumentelor istorice și nu a fost declarat monument istoric. Conform PUZ aprobat prin HCGMB nr. 279/2000, acest imobil face parte din zona protejată nr. 09 – bulevardul haussmannian de țesut Regina Maria – subzona Cp1c. Până la modificarea Legii nr. 50/1991, republicată, aplicabilă începând cu anul 2009, emiterea autorizațiilor de construire în zone protejate se afla în competența primăriilor de sector. În acea perioadă, în zonele protejate au fost emise autorizații de construire și/sau de desființare.

La dosarul de autorizare există Avizul Muzeului Municipiului București, care nu indică imobilul drept clădire protejată.

În consecință, autorizația de desființare a fost emisă cu respectarea prevederilor legale din acea perioadă”.

1 comentariu la “Piedone reacţionează în scandalul cu iz penal în care a fost târât

  1. Deci nu e vorba de Piedone ci de Inimaroiu si nu discutam de o casa protejata ci de o darapanatura insalubra. Despre ce vorbim ??? Din cate stiu, in noul Cod Penal este sanctionata ca infractiune denuntul calomnios. Nu cumva ar fi mai eficienta o actiune in acest sens decat un simplu drept la replica ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *