Piedone și-a semnat mărirea salariului, cum a făcut Clotilde. Avertizată, ANI, nu a sesizat procurorii

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Un articol apărut în curentul.info dezvăluie cum prima grijă a lui Piedone, după instalarea sa la Primăria Sectorului 5, a fost să emită o dispoziție pentru stabilirea drepturilor sale salariale, oferindu-și bani pentru fonduri europene. Decizia lui Piedone a fost emisă la 7 luni după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că „a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane”, spune curentul.info.

Foto Curentul.info

„În 27.06.2023 la ora 15,45, Cristian Popescu Piedone împreună cu una din curelele sale Hermès ce costă peste 1.000 de Euro bucata, s-a instalat în funcția de Primar al sectorului 5. Prima lui grijă după instalare a fost să emită o dispoziție, nr. 2101 din 27.06.2023, pentru stabilirea drepturilor sale salariale, unde la articolul 1 Piedone, prin propria-i semnătură, și-a oferit bani pentru fonduri europene: „Începând cu 28.06.2023, domnul Popescu Cristian Victor Piedone – Primarul Sectorului 5 beneficiază de o indemnizație stabilită de lege de 20.700 lei, corespunzătoare funcției de Primar al Primăriei Sectorului 5 și de o majorare cu 50% din indemnizația lunară de bază de 20.700 de lei, cuantumul majorării fiind de 10.350 lei, acordat pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile sau prin mecanismul de redresare și reziliență” , mai scrie, curentul.info.

După 7 luni de la infracțiunea lui Clotilde, Piedone îi urmează exemplu

Potrivit sursei citate, „decizia lui Popescu Cristian Victor Piedone a fost emisă la 7 luni după ce Agenția Națională de Integritate a anunțat că „a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.”

ANI a fost sesizată. Reacția întârzie, însă, să apară

„Observând identitatea cazului deciziei emise de Piedone cu cel al Primarului Sectorului, Clotilde Armand, un director din Primăria Sectorului 5 a sesizat Agenția Națională de Integritate trimițând decizia 2101/27.06.2023, explicând similitudinea cu deciziile emise de primarul Sectorului 1 și cerând explicit Agenției de Integritate să aplice aceeași lege și pentru Piedone, adică să sesizeze procurorii. Până în acest moment ANI nu a emis vreun comunicat privind sesizarea procurorilor în cazul lui Piedone, candidatul Antenei 3- PUSL”, mai scrie curentul.info.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL