Skip to content
Politică

Pieleanu, avertisment de FOC pentru Țuțuianu: NU scapă fără EXCLUDERE sau sancțiuni! EXCLUSIV

Sociologul Marius Pieleanu susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că vicepreședintele Adrian Țuțuianu va întâmpina ”probleme serioase” în cadrul CEx-ului de săptămâna viitoare, fiind aproape imposibil să scape fără o excludere sau, în cel mai bun caz, fără o serie de sancțiuni usturătoare. 

Totodată, Pieleanu îi avertizează pe liderii social-democrați că problemele de unitate și de imagine ale PSD se adâncesc de la o zi la alta. Vă prezentăm declarațiile sociologului.

Semne de rău augur pentru baronul de Dâmbovița

”Având în vedere amploarea ce i se dă scandalului înregistrărilor din cadrul PSD Dâmbovița, eu sunt convins că Adrian Țuțuianu va avea o problemă în CEx-ul de săptămâna viitoare, deoarece, pe lângă deciderea remanierilor, ședința liderilor social-democrați va analiza, cu siguranță, și această problematică. Or, toate semnele arată că Țuțuianu va avea mari probleme: nu știu dacă 100% va fi vorba despre o excludere din partid, întrucât totul poate fi negociat până la urmă, dar nu cred că liderul de la Dâmbovița mai poate scăpa fără sancțiuni. Votul din CEx este cristalizat. Faptul că înregistrările nu contenesc să fie rostogolite în presă arată că securea războiului cu Țuțuianu e departe de a fi îngropată. Dacă lucrurile s-ar fi domolit de-a lungul ultimei săptămâni, atunci ar fi fost clar că Liviu Dragnea accepta o soluție pacificatoare, dar, din câte vedem, nu este cazul de așa ceva. Însă sunt ferm convins că, dacă acest scandal nu va fi domolit cu chibzuială, atât unitatea cât și imaginea partidului vor avea de suferit.

Probleme cu unitatea și imaginea

Pe de altă parte, astfel de scandaluri interne cu înregistrări din ședințe de partid și cu spălarea rufelor în public cauzează deja probleme de imagine PSD, or social-democrații numai de așa ceva nu mai aveau nevoie, având în vedere multiplele fronturi în care este implicat Liviu Dragnea. Soluția ideală ar fi fost găsirea unui compromis intern, identificarea unor soluții pentru ameliorarea divergențelor, astfel încât unitatea partidului să nu aibă de suferit. Totuși, este foarte puțin probabil ca Adrian Țuțuianu să nu întâmpine probleme serioase în cadrul CEx-ului de săptămâna viitoare. Spiritele sunt încinse”, a declarat Marius Pieleanu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *