Skip to content
Politică

Pieleanu comentează tentativa Opoziției de a-l da jos pe ministrul Justiției: Tudorel Toader poate să stea liniștit

Numărul liderilor PSD nemulțumiți de Tudorel Toader este în continuă creștere, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae fiind printre cei care l-au criticat aspru pe ministrul Justiției.

Sociologul Marius Pieleanu explică, pentru PSNews, situația ministrului și care sunt șansele ca moțiunea simplă împotriva lui să treacă.

”Nu sunt probleme cu moțiunea din câte știu eu. Gradul de nemulțumire al unor lideri PSD față de Tudorel Toader nu este o noutate. În mod evident, Tudorel Toader are propriul său ritm de aplicare a măsurilor pe care le-a promis, iar o parte importantă din conducerea PSD-ului nu este de acord cu acest ritm. Atâta vreme cât președintele Dragnea îl susține, după cum îmi dau eu seama, Tudorel Toader poate să stea liniștit. Nu văd o iminentă schimbare a domniei sale doar pentru faptul că unul sau altul dintre liderii PSD-ului și-au exprimat nemulțumirile” a declarat Marius Pieleanu pentru PSNews.

Sociologul a vorbit și despre posibilele motive de nemulțumire din partea liderilor PSD la adresa ministrului Justiției.

”Probabil că uneori sunt nemulțumiți de lipsa de profunzime, în sensul de a tranșa lucrurile foarte clar, își doresc măsuri pe care ministrul Justiției ar trebui să le ia, cum ar fi amnistia și grațierea. Acesta, după cum observăm, refuză această chestiune. E aripa mai dură a PSD care dorește o mai amplă reformă cu care nu este de acord Tudorel Toader. Cam aici e discuția”, a mai spus el.

Cu privire la sindicatele din penitenciare care îl acuză pe Tudorel Toader de incompetență, Marius Pieleanu consideră că nu e ceva nou și că este un comportament firesc pentru liderii de sindicat.

”Acesta e rolul sindicatelor, să spună că guvernanții sunt incompetenți. N-o să vedeți sindicalist care să spună că cineva e competent, exceptând, desigur, propria persoană. Aici e o discuție mai amplă, dar sindicatele în general au o cotă foarte slabă de încredere publică, asta o spun din sondaje”, a încheiat sociologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *