Skip to content
Politică

Pieleanu dă numele celor 3 miniștri care ar trebui executați. NU sunt Pop și Bodog! EXCLUSIV

enou.ro

Sociologul Marius Pieleanu a comentat miercuri pentru PSNEWS.RO, informațiile apărute miercuri în presă, potrivit cărora Liviu Dragnea ar vrea înlocuirea lui Liviu Pop din fruntea Ministerului Educației, pe motiv că strică imaginea Executivului.

Pe lista demiterilor s-ar putea afla şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, criticat din numeroase părți (inclusiv de către premierul Mihai Tudose) pentru felul defectuos în care a gestionat criza vaccinurilor.

Citiți și Doi miniștri grei, la un pas de demitere. Ce spune Dragnea

În acest context, sociologul Marius Pieleanu a declarat că în ceea ce îl privește pe actualul ministru al Educației, scenariul potrivit căruia acesta urmează să fie remaniat ”este o relativă certitudine”.

”În cazul lui Liviu Pop este o relativă certitudine fiindcă în mai multe rânduri atât președintele PSD cât și prim-ministrul în funcție Mihai Tudose și-au manifestat ușoara nemulțumire față de neatingerea câtorva obiective în cadrul Ministerului Educației. Primul obiectiv, și cel mai important, fiind acela al punerii la dispoziție a manualelor pentru toți copii din România, la începutul anului școlar. Acesta se pare că este un deziderat care nu poate fi atins, din păcate. Nu știu care sunt motivele, presupun că sunt și motive consistente cu caracter birocratic, dar în mod evident este un eșec al actualului ministru, faptul că nu reușește să pună la dispoziția tuturor copiilor din România manualele. Este un semnal de imagine prost pentru PSD și nu în ultimul rând pentru actul de guvernare. Acesta este motivul clar că va fi remaniat. Sigur, putem adăuga și bâlbele ministrului Educației, ieșirile lui mai mult sau mai puțin corecte în limba română”, ne-a dezvăluit Marius Pieleanu.

Însă, referitor la posibila remaniere a actualului ministru al Sănătății Florian Bodog, sociologul Marius Pieleanu a susținut că:

”În ceea ce îl privește pe domnul Bodog, sunt surprins. Eu cred că este mai degrabă o cortină de fum chestiunea pentru că totuși, ministrul Sănătății a făcut o oarecare ordine în minister, a lansat câteva proiecte majore, mai ales în zona medicamentelor oncologice. Are deja proiectul mare de realizare a unui spital metropolitan conform programului de guvernare, demarate procedurile. Nu cred că va fi la pachet cu Liviu Pop, dar este posibil.

În mod evident există și nemulțumiri în partid față de activitatea domnului Bodog. Este deja posibil să existe și un înlocuitor din partea unora. Nu cred totuși că se va întâmpla asta. La Liviu Pop sunt motive”, a mai adăugat Pieleanu.

Totodată, chestionat de către PSNEWS.RO, cine l-ar putea înlocui pe actualul ministru al Educației, Pieleanu ne-a dezvăluit că profesorul Ioan Abrudan, Sorin Cîmpeanu, Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu sunt nume care ar trebui luate în calcul.

”În mod evident ministrul Educației trebuie să fie profesor universitar pentru că el trebuie să aibă în primul rând recunoașterea comunității cadrelor didactice din România. Dacă se poate, trebuie să fie chiar rector de universitate importantă. De pildă, poate fi profesorul Ioan Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, care este foarte performant. Sigur, cel mai bun ministru pe zona asta pe care România l-ar putea avea la ora aceasta  din partea PSD-ului este Sorin Cîmpeanu. Dar, pe lângă faptul că a plecat din ALDE, are și un proiect major. Sigur, varianta care în permanență poate fi activată este doamna Andronescu, care cunoaște sistemul. Ar putea ocupa cu brio funcția. O altă variantă este și Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii”, a mai adăugat acesta.

Mai mult, potrivit sociologului, profesorul Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină ar putea să îl înlocuiască pe actualul ministru al Sănătății.

”În mod normal, singurul care poate și are autoritatea absolută în România este profesorul Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină. El are toată autoritatea necesară ca să miște sistemul, dar mă tem că nu vrea”, susține Pieleanu.

Nu în ultimul rând, Pieleanu a suținut, miercuri, pentru Psnews.ro că ”nu știm nimic” de activitățile miniștrilor Marius Dunca, Mircea Dobre și Theodor Meleșcanu, dând de înțeles că aceștia ar putea fi schimbați din funcții.

”Noi ne uităm doar la vârfurile importante din Guvern, portofoliile care au o expunere mediatică foarte mare. Eu vă readuc aminte că noi nu știm nimic ce face ministrul Dunca, de la Tineret, sau ministrul Mircea Dobre de la Turism. Există o evaluare asupra acestor oameni ca să ne dăm seama dacă ei trebuie sau nu păstrați? Și mai sunt. Pe Meleșcanu l-a evaluat cineva? De unde rezultă performanța domnului Meleșcanu, din ce? Eu nu cred că a performat”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *