Skip to content
Politică

Pieleanu descifrează fronda lui Teodorovici: E un gest împotriva lui Tudose! EXCLUSIV

Economica.net
" "

PSD a ajuns să facă opoziție PSD, după ce social-democrații din Comisia de buget-finanțe a Senatului au retezat din start mai multe propuneri fiscale inițiate de  actualul Executiv.

Inițiatorul mișcării de frondă pare să fie fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, gestul său fiiind interpretat de un analist politic drept un afront direct la adresa premierului Tudose și a ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa.

" "
" "

„Pe de o parte, atitudinea senatorilor din comisie a fost firească. Erau măsuri extrem de nepopulare. Nu contau pentru marea masă a populației, în rândul votanților PSD cred că erau necunoscute, însă în mod evident creau o nemulțumire majoră în rândul mediului de afaceri.

Nu este o contră pusă liderului partidului sau a PSD-ului, ci un afront adus Guvernului. Aceste măsuri – TVA split, accize, impozitarea suplimentare a programului part-time- aparțin Guvernului. Eugen Teodorovici, artizanul acestei povești, a adresat un atac guvernului și lui Mihai Tudose, nu lui Liviu Dragnea. Între Tudose și Teodorovici nu mai este aceeași relație”, consideră Marius Pieleanu, într-o declarație pentru PSNews.ro.

Modificările aduse de senatori pot pica, totuși, sub securea comisiei din camera inferioară a Parlamentului, chestiune care ar duce totuși la o confruntare acidă în interiorul grupurilor parlamentare ale social-democraților, în special între economiștii care fac parte din cele două comisii de specialitate.

„Nu cred că va fi o ruptură între grupurile PSD din Camera Deputașilor și Senat, dar crec că vom asista la disensiuni mari între membrii celor două comisii de specialitate din cele două camere, dacă propunerile guvernului vor reveni la forma inițială”, mai spune Pieleanu.

„Parlamentul nu este subordonat guvernului. Eu cred că suntem cel puțin un filtru în sensul bun al cuvântului față de ceea ce poate duce de la guvern în zona de reglementare. Cred că este nejustificată o astfel de impunere a unor obligații de acest tip”, și-a justificat Teodorovici gestul de modificare radicalîă sau chiar de respingere a unor acte normative ale guvernului, anunță hotnews.ro.

La începutul mandatului de prim-ministru, Mihai Tudose l-a desemnat pe Teodorovici drept consilier personal pe teme de economie, însă a ajuns să îl demită în doar 5 zile, la cererea președintelui PSD, Liviu Dragnea, speriat de propunerile reformiste făcute de senator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *