Skip to content
Politică

Pieleanu dezvăluie implicațiile revenirii lui Crin Antonescu în politică: Mai multe plusuri decât minusuri! EXCLUSIV

http://inquamphotos.com

Fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL), Crin Antonescu, a anunțat că va fi pe listele liberalilor pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc în anul 2019.

Sociologul Marius Pieleanu a fost contactat de redacția PSnews.ro pentru a analiza revenirea lui Crin Antonescu. În opinia profesorului univeristar din cadrul SNSPA, revenirea lui Crin Antonescu este un plus pentru Partidul Național Liberal întrucât este „un om politic extrem de consistent cu foarte multe calități personale carismatice”, iar astfel „va trage în sus lista de europarlamentari a PNL”.

„Eu am anticipat chiar această mișcare. Acum o lună și ceva am spus că este foarte posibil ca fostul președinte al PNL să se întoarcă. Eu cred că este o gură de oxigen majoră pentru Partidul Național Liberal. 

Crin Antonescu este o personalitate proeminentă și de referință a liberalismului românesc. Este un om politic extrem de consistent cu foarte multe calități personale carismatice și sunt convins că va trage în sus lista de europarlamentari a PNL”, a precizat analistul politic.

Întrebat dacă revenirea lui Crin Antonescu aduce cu adevărat un aport benefic de imagine pentru PNL în condițiile în care mulți îl pun într-o lumină nefavorabilă pentru trecutul USL-ist, Marius Pieleanu evidențiează că în mare sunt mai multe plusuri decât minusuri prin revenirea fostului președinte al PNL, iar de altfel tot vechiul PNL poate fi pus sub aceleași acuzații legat de trecutul USL-ist, dar trebuie luat în calcul faptul că acea alianță între liberali și social-democrați a luat ființă „nu pe baze doctrinare ci având ca unic obiectiv opoziția față de prestația abuzivă a fostului președinte Traian Băsescu”.

„Tot vechiul PNL poate fi în aceeași situație. Atenție că USL-ul s-a format nu pe baze doctrinare ci având ca unic obiectiv opoziția față de prestația abuzivă a fostului președinte Traian Băsescu. Foarte puțini oameni ne mai aducem aminte de chestiunea aceasta. Ăsta a fost motivul care a stat la baza constituirii USL: lupta împotriva abuzurilor și a atitudinilor autoritare prin care fostul președinte încerca să facă politică. Sigur că după aceea PNL și PSD au fost după la diverse acțiuni politice împreună și au și candidat împreună, dar aceasta a fost cauza apariției USL, cea de a lupta împotriva abuzurilor comise de Băsescu. 

Sunt mult mai multe plusuri decât minusuri prin venirea lui Crin Antonescu în PNL și sper să nu fie doar asta, adică să fie un prim pas în revenirea ompletă a acestuia în politică. În mod evident PNL nu poate decât să se bucure de această chestiune”, a conchis sociologul Marius Pieleanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *