Skip to content
Politică

Pieleanu dinamitează PNL: se întrevede un blat imens cu PSD pe Justiție EXCLUSIV

adevarul.ro

Sociologul Marius Pieleanu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut câteva previziuni în ceea ce privește parcursul noii sesiuni parlamentare.

Astfel, profesorul universitar a afirmat că urmează o perioadă importantă în Justiție, urmând ca propunerile ministrului Tudorel Toader să fie tranșate. În acest context, Pieleanu a precizat că textul final care va fi supus atenției și va fi supus Parlamentului, va fi în mod evident afectat și de mișcările de stradă.

”În mod normal primul proiect important este referitor la schimbarea legilor Justiției, propunerile ministrului Tudorel Toader. Va fi o dezbatere parlamentară reală, probabil că textele inițiale care sunt în discuție publică vor suporta modificări semnificative în urma dezbaterii. Textul final care va fi supus atenției și va fi supus Parlamentului, va fi în mod evident afectat și de mișcările de stradă. Dacă lucrurile se vor limita doar la dezbaterile parlamentare, atunci probabil că textul de lege final va avea legătură cu propunerea inițială a ministrului Justiției. Dacă el va avea două zone de dezbatere, una în Parlament, pe de o parte, și alta în stradă, pe de altă parte, cu siguranță că se va dilua conținutul semnificativ în textul final de lege și vom avea o așa zisă nouă lege a Justiției, un text care va fi supus atenției Parlamentului dar care nu va avea legătură cu intenția sa originală”, a detaliat Pieleanu.

Pe de altă parte, directorul institutului de sondare Avangarde a dat de înțeles că, un vot secret pe tema legilor Justiției ar produce surprize uriașe.

Mai exact, Pieleanu a indicat faptul că dacă va fi un vot secret, că majoritatea membrilor PNL din Parlament vor vota pentru trecerea acestui proiect de lege al PSD-ului.

”PNL-ul probabil se va opune semnificativ textului inițial, va veni cu amendamente. Dar, dacă mă întrebați pe mine, dacă va fi un vot secret, atunci probabil că majoritatea membrilor PNL din Parlament vor vota pentru trecerea acestui proiect de lege al PSD-ului. În mod evident există și în PNL o ruptură, ceea ce spune conducerea la vârf, președintele Orban și cei care care sunt vice-președinți, și baza mare care gândește oarecum diferit. Dacă va fi vot secret, vom avea surprize, adică va trece acest proiect cu o majoritate foarte mare în Parlamentul României”, a conchis Pieleanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *