Skip to content
Politică

Pieleanu îl ALERTEAZĂ pe Dragnea: PSD a pierdut 10% din intențiile de vot! EXCLUSIV INTERVIU

http://inquamphotos.com

Sociologul Marius Pieleanu explică, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PSnews.ro, de ce a pierdut PSD doar 10% din intențiile de vot, din decembrie 2016 și până în prezent.

Vă prezentăm pasajele în care Pieleanu a analizat această problemă.

Reporter: În ce perioadă ați realizat măsurătorile sociologice recent prezentate?

Marius Pieleanu: De la bun început, precizez că măsurătorile efectuate de mine s-au derulat două zile înaintea violențelor din 10 august și încă două zile după aceste incidente. Așadar, înainte și după manifestația din Piața Victoriei. Potrivit procentelor rezultate, PSD rămâne în continuare cel mai puternic partid din România, deși a suferit o scădere semnificativă ce nu poate fi trecută cu vederea, o scădere de aproximativ 10 procente, din decembrie 2016 și până în prezent. Cu toate acestea, având în vedere lipsa unor alternative politice bine conturate, consider că PSD va obține un scor foarte bun la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. De asemenea, la 37%, PSD stă bine la capitolul încredere și intenție de vot, având în vedere delicata atualitate românească.

Reporter: Sunteți optimist. De unde știți că erodarea PSD nu va continua?

Marius Pieleanu: Erodarea există și este de înțeles în actualul context politic, dar opoziția e ca și inexistentă, este extrem de slabă și de dezbinată, iar asta avantajează din plin PSD. Această scădere de care vă vorbesc, de aproximativ 10 procente, nu este ceva ireversibil, ceva care să nu fie recuperat până în momentul alegerilor europarlamentare și al celor prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *