Skip to content
Politică

Pieleanu îl DESFIINȚEAZĂ pe Orban, dar anunță CREȘTEREA în sondaje a PNL! EXCLUSIV INTERVIU

psnews.ro

Sociologul Marius Pieleanu susține, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PSnews.ro, că actuala creștere a PNL în sondajele de opinie se explică prin faptul că vechile segmente ale electoratului liberal se întorc la matca tradițională, fiind dezamăgite de USR și Dacian Cioloș.

Vă prezentăm pasajele în care Pieleanu face referire la creșterea PNL.

Reporter: Ce se întâmplă cu PNL?

Marius Pieleanu: În mod paradoxal, PNL a ajuns în jurul unui procent de 25%…

Reporter: De ce paradoxal? E în opoziție, coaliția PSD-ALDE stârnește scandal după scandal, protest după protest…

Marius Pieleanu: Deoarece Ludovic Orban este un lider slab, confuz. Atitudinea lui, comportamentul lui politic lasă foarte, foarte mult de dorit. Pe de altă parte, PNL nu este foarte vizibil, nu reușește să se facă remarcat prin mai nimic.

Reporter: Totuși alte sondaje cotează PNL chiar mai bine decât dumneavoastră. Care credeți că este principala cauză a creșterii PNL?

Marius Pieleanu: Eu cred că vechile segmente ale electoratului PNL care părăsiseră partidul pentru USR, Dacian Cioloș sau mai știu eu ce alte alternative din această zonă, încep să se întoarcă la vechile preferințe politice. Este vorba despre electoratul de dreapta dezamăgit de USR și de Dacian Cioloș, despre oamenii care nu se mai regăsesc în proiectele politice prezentate de aceste grupări. Asta-i explicația mea pentru creșterea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *