Skip to content
Politică

Pieleanu, profeții incomode pentru Iohannis: A pierdut din electorii săi! EXCLUSIV

rnews.ro

Sociologul Marius Pieleanu, profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, a făcut vineri câteva previziuni referitoare la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2019.

Concret: Pieleanu a vorbit și despre șansele pe care le mai are Klaus Iohannis pentru obținerea unui mandat la Cotroceni, având în vedere că mai mulți simpatizanți ai acestuia s-au arătat dezamăgiți de semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

„Nu a pierdut din popularitate. A pierdut din electorii săi proveniți din mișcarea de stradă, din #rezist. În mod evident acele câteva sute de mii de susținători #rezist erau fani în continuare Laura Codruța Kovesi și orice măsură luată împotriva doamnei Kovesi reverberează negativ asupra celui care a luat-o, în cazul nostru, Klaus Iohannis.
Sondaje-deocamdată nu știm. Este prea devreme să se așeze lucrurile și probabil într-o luna două vom putea să măsurăm efectul posibil negativ al acestei măsuri.  Îi afectează șansele de a se califică în turul 2 pentru că jucătorul străzii este Dacian Cioloș și nu mai e în niciun caz Klaus Iohannis. Dacă Dacian Cioloș va candida va putea să producă o oarecare surpriză în condițiile în care și USR îl va sprijini tot pe Dacian Cioloș. Klaus Iohannis nu are decât sprijinul PNL”, a declarat Marius Pieleanu pentru PSnews.ro.

Confruntat și cu ipoteza conform căreia Laura Codruța Kovesi s-ar regăsi printre candidații la alegerile prezidențiale, sociologul a subliniat că fosta șefă DNA „nu are capacitatea necesară” și „nu are experiență de rigoare”.

„Șansele ei sunt destul de mici. Nu se califică în turul 2. Schimbarea statutului profesional nu aduce și transferul de simpatii. Una este să fii procuror-șef al DNA și altă e să fii om politic. Gândiți-vă ce s-ar întâmplă dacă doamna Kovesi ar candida la emisiunile televizate cu oameni politici din alte partide. Nu va mai exista restricția că dacă o ataci pe doamna Kovesi ataci DNA-ul. Va fi o confruntare politică unde nu știm dacă doamna Kovesi rezistă. Nu are capacitatea necesară, nu are experiența de rigoare. Rămân în continuare la opinia că dansa va fi trimisă de Klaus Iohannis într-o funcție de reprezentare europeană”, a conchis Pieleanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *