Skip to content
Politică

Pieleanu, SONDAJ ce toarnă gaz pe foc în problema legilor justiției. Cum arată procentajele partidelor

politicscam.ro

Sociologul Marius Pieleanu (directorul institutului GSSC Avangarde) a publicat miercuri seară un SONDAJ ce toarnă gaz pe foc în problema legilor justiției. Vedeți mai jos inclusiv procentajele partidelor.

Prezent în emisiunea „Punctul de întâlnire”, realizată de Radu Tudor la Antena 3, patronul Avangarde a prezentat cel mai recent sondaj, care arată că 49% dintre respondenți se declară în favoarea unei decizii finale din partea Parlamentului, cu respectarea Constituției României, în timp ce 34% dintre subiecți vor ca decizia finală să țină cont de avizele sau cerințele unor foruri europene, INDIFERENT de Constituția României.

Se remarcă faptul că o jumătate dintre români declară că au încredere în UE și NATO, iar televiziunile se bucură de o încredere ușor mai ridicată decât presa scrisă.

Marius Pieleanu a prezentat și o evaluare sociologică a scenei politice din România, precizând totuși că aceste cifre nu sunt parte a sondajului Avangarde.

Astfel, PSD rămâne primul pe lista opțiunilor de vot a românilor, cu cel puțin 38%. Pe locul secund este PNL, cu aproximativ 22%, iar ultima poziție a podiumului este ocupată de ALDE, cu 13%. Față de decembrie 2017 ALDE aproximativ și-a dublat numărul potențialilor votanți.

USR nu pierde sau nu câștigă, rămâne la 8%, la fel ca în decembrie 2017. UDMR are cel puțin 5%, cu PMP undeva la 4-5%.

Mișcările politice susținute de Victor Ponta și Dacian Cioloș ar strânge 4, respectiv 5% din opțiunile de vot.

Sondajul Avangarde cu privire la legile justiției are o marjă de eroare de 3%, a fost încheiat pe 16 mai, bazându-se pe 1.047 de persoane intervievate telefonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *