Skip to content
Politică

Pierdere importantă pentru PNL. Primul șoc pentru liberali, în Capitală

Previziuni negre pentru liberali. Aceștia ar putea suferi un prim șoc la alegerile locale de anul viitor întrucât ar putea pierde scaunul de primar de la Sectorul 1.

Sectorul 1 din Bucuresti este deja împânzit cu bannere, afise si flayere electorale unde deputata Diana Tusa este prezentata ca fiind candidatul ideal al PNL pentru a ocupa fotoliul de edil al acestui sector.

Potrivit ziuanews.ro, deputatul liberal Diana Tușa, se dovedește un candidat perdant, iar liberalii încep să fie îngrijorați deja văzând cum, de la zi la zi, visul de a redobândi Primăria Sectorului 1, unul dintre cele mai importante fiefuri liberale, lasat liber, cu ajutorul DNA, de catre Andrei Chiliman, se destramă.

Ultimul sondaj „Sociopol” dat publicitatii recent a inflamant si mai mult atmosfera in PNL, generand un scandal monstru in randul liberalilor bucuresteni, dar mai ales printre cei de la Sectorul 1.

Sondaj Sociopol Primaria Sectorului 1
Sondaj Sociopol Primaria Sectorului 1

Conform sondajului, deputatul PSD Dan Tudorache conduce cu 47% in optiunea de vot a locuitorilor de la Sectorul 1 pentru ocuparea fotoliului de primar al acestui sector. Pe locul 2, la mare distanta, se plasează Razvan Murgeanu de la Miscarea Populara cu 19%, si abia pe locul 3, cu 14% din preferintele locuitorilor din Sectorul 1, se situeaza liberala Diana Tusa.

Locurile urmatoare in sondaj sunt ocupate cu Andrei Gerea (ALDE)-8%, Marcel Dumitru (M 10)- 6%, Dragos Popescu (PRM)-5% si ultimul loc este ocupat de presedintele COSR-Alin Petrache (UNPR)-1%.

Sondajul a inflamat puternic tensiunile din PNL. Astfel, unele voci liberali îi reproșează Alinei Gorghiu ca o sustine in continuare pe Diana Tusa, desi se observa ca nu are nicio sansa sa castige alegerile locale din acest sector.

Liberalii dau vina și pe Vasile Blaga că o sustine la ora actuala pe Diana Tusa pentru simplu fapt ca cei doi sunt in relatii excelente cu fostul „creier” liberal al Sectorului 1, Vlad Moisescu. Cei de la ziuanews.ro au dezvăluit că bannerele cu Diana Tusa care au impanzit Sectorul 1 sunt realizate cu spijinul financiar al lui Vlad Moisescu, apropiat al lui Andrei Chiliman.

PNL il acuza pe Vasile Blaga ca face jocul lui Vlad Moisescu care vrea ca Diana Tusa sa ajunga primar al Sectorului 1, ca astfel, sa se acopere toate matrapazlâcurile din mandatele lui Andrei Chiliman.

Liberalii cu vechime de la Sectorul 1 nu o agrează pe Diana Tusa pentru ca, dupa ce a iesit deputat in Sectorul 1 cu ajutorul acestora, a plecat din PNL, formand Initiativa Liberala cu Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, dupa care a cochetat cu PDL, ulterior reîntorcându-se în PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *