Skip to content
Economic Știri

Pierderile Rompetrol Rafinare au crescut de aproape patru ori în primul trimestru, la 14,04 milioane de dolari

News.ro

Pierderile Rompetrol Rafinare, membru al Grupului KMG International, au crescut de aproape patru ori în primul trimestru, la 14,045 milioane dolari, de la 3,78 milioane dolari în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri netă a scăzut cu 9%, în primele trei luni, la 856,83 milioane dolari, de la 943,44 milioane dolari în perioada similară a anului trecut.

Grupul Rompetrol Rafinare a atins în trimestrul I 2019 o cifră de afaceri consolidată brută de peste 1,1 miliarde dolari, fiind în scădere cu 6% faţă de trimestrul I 2018, fiind negativ influenţată de cotaţii de piaţă mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut şi de un volum de vânzări mai mic, în trimestrul I 2019. Rezultatele consolidate ale companiei, în ceea ce priveşte EBITDA şi rezultat net, au fost afectate de volatilitatea ridicată a mediului de piaţă al petrolului şi gazelor naturale în perioada respectivă, determinând în principal o presiune semnificativă asupra marjelor brute de rafinare în trimestrul I 2019, scăzand substanţial faţă de referinţa comparativă a perioadei similare din 2018 (35,1 dolari/t comparativ cu 44,5 dolari/t în trimestrul I 2018)„, arată raportul.

Compania administrează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

Rompetrol Rafinare şi-a propus să depăşească pragul de 6 milioane de tone de materii prime procesate.

Pentru 2019, la nivelul Rompetrol Rafinare a fost aprobat un buget de investiţii de peste 63 de milioane dolari, din care peste 50 de milioane dolari vor fi folosiţi pentru lucrări de îmbunătăţire, mentenanţă şi conformare la principalele instalaţii din Petromidia.

La finalul lunii martie, segmentul de distribuţie al Rompetrol Downstream cuprindea 926 de puncte de comercializare (staţii proprii, staţii partener şi staţii mobile), potrivit news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *