Skip to content
Politică

A pierdut Ponta controlul partidului? Ce amenințări lansa șeful PSD în luna iunie

" "

Șeful PSD, Victor Ponta, pare să aibă probleme în propriul partid. Deși, la finele lunii iunie, premierul Ponta îi amenința pe toți cei care vor vorbi despre șefia PSD înainte de prezidențiale vor fi excluși din partid. Acesta preciza tranșant că nu va accepta astfel de discuții înainte de turul II al prezidențialelor din 16 noiembrie.

Ponta le-a atras atenţia, la momentul respectiv, colegilor să nu fie preocupaţi de cine va veni după el la şefia Guvernului sau la şefia PSD. În viziunea premierului, partidele din coaliţia de guvernare nu trebuie să-şi consume energia pe asemenea lucruri, că nimic nu este sigur deocamdată, iar PSD a mai păţit astfel de lucruri în trecut.

" "
" "

„Le-am zis colegilor că nu discutăm despre cine îmi va lua locul, am mai păţit asta şi în 2004 şi în 2009. Important e să ne ocupăm de alegeri, că am mai vândut noi pielea ursului din pădure şi ne-am fript. După 17 noiembrie vom discuta şi despre cine va fi şeful PSD şi cine îmi va lua locul la şefia Guvernului. Nu accept ca energia să se consume pe pielea ursului din pădure. Orice discuţii despre succesiuni posibile se face după 17 noiembrie”, a mai declarat Ponta la RTV în 30 iunie a.c.

Un avertisment similar a fost lansat de premierul Ponta şi la Orăştie, în 29 iunie: „Am discutat cu colegii mei şi am spus că cel care până pe 16 noiembrie, în loc să se ocupe de campania prezidenţială, se ocupă de cine îmi ia mie locul, va pleca din partid a doua zi când aflăm acest lucru. E o înţelegere a noastră, a tuturor”.

Noul tandem ce și-a anunțat intenția de a candida pentru șefia partidului,  la Congresul din februarie anul viitor, format din Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea, par să fi trecut peste decizia luată de Victor Ponta, de comun acord cu cei din conducerea PSD.

Din alt punct de vedere, este foarte clar că Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea par în acest moment un tandem atât de puternic, încât amenințările lui Ponta din iunie nu au cum să devină realitate. Ne-am putea aștepta la excluderi?

Citește și:

EXCLUSIV PRIMELE reacții din PSD privind tandemul Dragnea-Ghiță

ULTIMA ORĂ Trădare la cel mai înalt nivel în PSD? Noul TANDEM pentru șefia PSD

" "

2 comentarii la “A pierdut Ponta controlul partidului? Ce amenințări lansa șeful PSD în luna iunie

  1. sunteti o rusine pentru tara asta!!! fuga asta dupa functii si putere v.a luat mintile,parca sunteti caini,va faceti rau singuri si implicit si noua!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *