Skip to content
Politică

Piloții Lufthansa intră în GREVĂ

Sindicatul piloţilor Cockpit a anunţat luni o grevă de 15 ore care va avea loc marţi, în cadrul grupului aerian german Lufthansa, vizând zborurile de lung curier cu plecare de pe aeroportul din Frankfurt (vest).

Piloţii Lufthansa vor înceta lucrul pe 30 septembrie începând de la ora (locală) 8.00 (9.00, ora României) şi până la ora (locală) 23.00 (miercuri, 0.00, ora României) pe zborurile de lung curier asigurate de către avioane de tip Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 şi Airbus A340 şi nu vor opera niciun zbor cu plecare de pe aeroportul din Frankfurt„, se arată într-un comunicat, informează realitatea.net.

Având în vedere faptul că conducerea Lufthansa nu a prezentat încă vreo ofertă în vederea unui compromis, ne vedem obligaţi să luăm măsuri suplimentare„, subliniază sindicatul, care se declară totodată deschis unor negocieri.

Cockpit a avertizat joi că intenţionează să organizeze alte greve, după un nou eşec al unor negocieri cu conducerea grupului Lufthansa asupra modalităţilor de ieşire la pensie a piloţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *