Piloții ucraineni au ajuns în România, unde se vor antrena pe avioanele F-16 trimise de Olanda în țara noastră

Sursa foto: m.defenseromania.ro

În urmă cu doar câteva zile, militarii ucraineni au ajuns în România, unde se vor antrena pe avioanele F-16 trimise de Olanda. Aceste antrenamente vor avea loc la baza aeriană din județul Călărași. Momentan, aceștia învață la sol detalii despre avioanele de luptă F-16, urmând ca, în luna octombrie să înceapă zborurile de antrenament.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Este o informație extrem de importantă în ceea ce privește Armata României și soarta războiului din Ucraina până la urmă. Este pentru prima dată când piloții ucraineni ajung în România. Este vorba despre acel curs pe care și-l doreau de foarte mult timp. Au primit deja primele avioane multirol, iar acum militarii trebuie să se antreneze pentru a le pilota cât mai bine pe front.

Aceste antrenamente au loc la baza aeriană din județul Călărași, de la Borcea. În urmă cu doar câteva zile au ajuns militarii ucraineni în România. Momentan se acomodează, învață la sol detalii despre avioanele F-16 și urmează ca în luna octombrie, din informațiile pe care le avem, să decoleze cu avioanele F 16 de la baza Borcea.

Mare atenție, este vorba despre avioane F-16 puse la dispoziție de Olanda, trimise din Olanda în țara noastră la centrul de pregătire de la de la Fetești, iar piloții ucraineni vor pilota acele aeronave. Ei nu se vor urca la bordul avioanelor române. Este o informație esențială, o informație sensibilă, având în vedere că în repetate rânduri, Kremlinul a trimis amenințări către statele NATO, spunând că în cazul în care avion va decola dintr-o țară NATO și va merge la luptă pe frontul din Ucraina, atunci el va deveni o țintă și o să fie doborât.

Încă un detaliu foarte important: în medie, pregătirea piloților pe avioanele F 16 durează 6 luni, așa că ne așteptăm ca piloții care au sosit de curând în România să plece înapoi în Ucraina la începutul anului viitor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: