Skip to content
Societate

Pilotul care s-a catapultat din MIG-ul prăbuşit în judeţul Mureş este conştient, cooperant, stabil hemodinamic şi respirator

news.ro

Ministerul Apărării anunţă, miercuri, că pilotul care s-a catapultat din MIG-ul prăbuşit în judeţul Mureş este conştient, cooperant, stabil hemodinamic şi respirator. El este internat în Secţia ATI, având un politraumatism prin catapultare, potrivit news.ro.

Ministerul Apărări a anunat, miercuri, că locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul aeronavei MIG 21 LanceR prăbuşită marţi în judeţul Mureş, a fost valuat de o echipă multidisciplinară de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

”În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate, locotenent-comandorul Andrei Criste a fost internat, în Secţia ATI, cu diagnosticul politraumatism prin catapultare. Pilotul este conştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamic şi respirator”, a transmis sursa citată.

Conducerea MApN şi echipa medicală se află în contact permanent cu familia.  Aeronava MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, pilotată de locotenent-comandorul Andrei Criste, s-a prăbuşit marţi, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranţă, în jurul orei 15.00.

Iniţial, pilotul a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală care a constatat că viaţa sa nu este în pericol şi a autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *