Skip to content
Politică

”Pinalti”, declarație uluitoare în dosarul Microsoft: ”Peste 100 de oameni implicați, printre care și miniștri”. Cine ar fi politicianul care a ”comandat” arestarea sa

Megadosarul Microsoft, în care sunt implicați unul dintre cei mai grei și mai influenți politicieni și afaceriști din România, are toate premisele să mai facă și alte ”victime”.  După ce fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, le-a mărturisit procurorilor cine sunt liderii PDL care controlau numirile în Guvernele PDL, printre care Vasile Blaga, Roberta Anastase sau Adriean Videanu, o nouă mărturie bombă este făcută în acest dosar.

Citește și: Noi dezvăluiri bombă ale lui G. Sandu despre banii ”injectați” în campania lui Băsescu. La ce grei ai PDL au ajuns banii ”donați” și traseul presupusei mite

Gheorghe Ștefan Pinalti, unul dintre inculpații din acest megadosar de corupție aflați în arest, a dezvăluit celor de la Antena3 că peste 100 de oameni sunt implicați în această ”afacere.”

De asemenea, Pinalti spune că în dosarul Microsoft sunt implicaţi miniştri, secretari de stat, dar şi funcţionari publici din ministere, în total, peste 100 de persoane.

Totodată, Gheorghe Ştefan spune că arestarea sa este o comandă politică a șefului PSD, Victor Ponta.
Gheorghe Ştefan: În dosar sunt implicaţi miniştri
Principalele persoane în această afacere sunt Claudiu Florică şi Dinu Pescariu şi alte peste 100 de persoane cu rang de prim-miniştri, miniştri, secretari de stat, funcţionari publici din ministere, de la SGG, parlamentari, oameni de afaceri, avocaţi, care după opinia mea unii sunt nevinovaţi, alţii vinovaţi în proporţii diferite cu un grad de implicare mai mare sau mai mic.
 
Sunt cercetat pentru afinităţile politice pe care le-am avut, deoarece eu l-am văzut cu ochii mei pe programele tv pe premierul Ponta când a declarat de două ori ca să fie arătat şi Gheorghe Ştefan (Pinalti), pentru că sunt luaţi doar cei de la PSD. Să înţeleg că aceasta este o comandă politică să satisfacă dorinţele prim-ministrului.
 
Eu nu pot să fac denunţuri numai pe vorbe pentru că am demnitate, iar dacă aş face un denunţ ar trebui documentat cu acte şi înscrisuri, iar caracterul meu nu îmi permite să fac denunţuri mincinoase. Sunt mai presus demnitatea şi onoarea decât suferinţa. Dacă voi face un denunţ va fi împotriva celor care m-au vrut arestat şi numai atunci când voi fi liber pentru a strâge probe.
Gheorghe Ştefan: Sunt nevinovat
”Implicarea mea în acest dosar este că mă aflam la o masă într-un restaurant la hotelul lui Dorin Cocoş unde se mai aflau şi alte persoane, recunoscându-l pe Dinu Pescariu, dar după aceea mi s-a spus că unul dintre cei care erau la masă era Claudiu Florică. Nu am discutat cu Gabriel Sandu, Cocoş şi Dumitru Nicolae niciodată despre contractul Microsoft. 
 
Mă consider nevinovat deoarece sunt martori denunţători şi protejaţi mincinoşi care mă acuză fără nicio dovadă concretă fără să existe înscrisuri înregistrări audio video sau ambientale. 
 
Nimeni din acest dosar nu spune că am pretins vreo sumă de bani (nici măcar martorii protejaţi, denunţători). Deşi starea mea de sănătate e foarte gravă având dovezi de la spitalul Jilava şi Rahova, culminând cu un preinfarct în arestul IGP când mi-am pierdut cunoştinţa timp de o oră, iar de când mă aflu în stare de arest mi s-au agravat tulburările cardiace, adenomul de prostată, spondiloza lombară şi leucemia limfatică cronică descoperite la analizele făcute în arest.”
Foto: jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *