Skip to content
Politică

Pinalti, ”răsplătit” în închisoare: pedeapsa, redusă aproape la jumătate

evz.ro

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au decis să reducă la trei ani şi jumătate pedeapsa de şase ani primită de Pinalti în Dosarul Microsoft.

Astfel, se pare că turnătoria i-a prins bine fostului primar al municipiului Piatra Neamţ, Ghoerghe Ștefan, pedeapsa acestuia fiind redusă cu doi ani şi jumătate, în urma denunţurilor pe care acesta le-a făcut în mai multe dosare de corupţie.

Tribunalul Dâmboviţa respinsese, în primă fază, contestaţia la executare formulată de Gheorghe Ştefan, însă acesta a contestat soluţia, iar Curtea de Apel Ploieşti a redus pedeapsa, decizia fiind definitivă.

Decizia de reducere a pedepsei este definitivă şi a fost luată în baza articolului 19 din Legea 692/2002, care prevede posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperării în calitate de martor pentru alte cauze asemănătoare.

În 3 octombrie 2016, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan la şase ani de închisoare cu executare, majorând astfel cu trei ani pedeapsa dispusă în 24 martie, la judecarea în fond a cauzei.

În acelaşi dosar, cunoscut opiniei publice sun denumirea ”Dosarul Microsoft”, Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare,  cu patru luni mai mult decât pedeapsa dispusă de instanţa de fond, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, cu un an mai mult decât dispusese instanţa de fond, iar omul de afaceri Nicolae Dumitru a primit o condamnare majorată de la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi patru luni cu executare, informează News.ro

 

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *