Skip to content
Politică

Ping-pong cu demiterea. Tudose spune că a semnat actul, Teodorovici neagă

wokv.com
" "

Demiterea consilierului onorific al premierului Mihai Tudose devine subiect contradictoriu în interiorul guvernului PSD-ALDE. În vreme ce Tudose spune că a semnat  ordinul de înlăturare din funcție a lui Eugen Teodorovici, acesta din urmă reclamă faptul că încă nu a văzut un anunț publicat în monitorul Oficial care să îi anunțe demiterea.

Am semnat decizia vineri dimineață”, a menționat premierul Mihai Tudose, imediat după întâlnirea cu liderii coaliției de guvernare, referindu-se la cazul Teodorovici.

" "
" "

Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu și am crezut că putem colabora pe consultanță, acolo unde se pricepe – financiar – fiscal, dar domnia sa a înțeles gresit și s-a transformat într-un purtător de cuvânt. Eu înțeleg că ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu doar prin intermediul presei, mai ales că nu eram de acord cu multe dintre ideile sale”, a explicat Tudose, conform DCNews.ro.

În schimb, Teodorovici subliniază o chichiță la care primul ministru pare să nu fi recurs până acum, cel puțin.

„Deocamdată nu am văzut niciun fel de reacție dură la adresa mea. Ce demitere? Ați văzut dumneavoastră ceva în Monitorul Oficial? Când o apărea ceva acolo putem discuta despre asta”, a explicat Teodorovici, în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Decizia de numire în funcția de consilier onorofiac a lui Teodorovici a fost semnată și publicată în MO în data de 4 iulie. După semnarea deciziei de demitere, circuitul hârtiilor  dintre biroul lui Mihai Tudose și Monitorul Oficial pare să fi fost scurtcircuitat în mod bizar.

După instalarea guvernului, premierul Tudose a reușit să readucă în funcții unii secretari de stat din camarila lui Liviu Dragnea într-un ritm extrem de rapid, unele decizii de reinstalare în funcție fiind semnate și publicate în doar câteva ore.

Consilierul premierului Tudose a avansat mai multe propuneri de creștere a veniturilor bugetare, printre acestea intrând și impozitarea Bisericii, dar a și adus critici propunerii de a investi 12 milioane de euro într-un stadion modern construit în Teleorman, fieful politic al lui Liviu Dragnea, considerând că aceasta măsură nu se justifică.

Decizia lui Teodorovici de a ieși în spațiul public și a critica programul de guvernare conceput la cererea lui Liviu Dragnea, ca și intenția de a impozita averea Bisericii, au fost considerate de unii analiști politici drept o sinucidere politică a senatorului PSD.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *