Skip to content
Sănătate Societate

Pintea anunţă investiţii de 40 de milioane de euro în centrele de arşi

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat, joi, că valoarea investiției pentru înființarea celor patru centre de mari arși se ridică la 40 de milioane de euro, precizând că fondurile au fost cuprinse în buget.

Referitor la Centrul de mari arşi, au fost semnate contractele pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru patru centre de mari arşi, iar Târgu Mureş este unul dintre ele. Deşi în prima fază estimarea a fost de 17 milioane de euro, prin proiectare şi prin adăugarea unui compartiment de terapie-intensivă şi a 25 de săli de operaţii s-a ajuns la valoarea de peste 40 de milioane de euro. Această finanţare există, studiul de fezabilitate este licitat, din acest moment avem cale liberă„, a arătat Sorina Pintea, conform b1.ro.

Totodată, demnitarul a afirmat că Guvernul a aprobat o hotărâre pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici de la proiectul privind construirea celor patru bănci de țesuturi.

Am declarat anul trecut că am descoperit aceşti bani în bugetul Ministerului Sănătăţii, un HG prin care se propunea construcţia a patru bănci de ţesuturi. Din punct de vedere legal, situaţia juridică a terenului din Târgu Mureş nu era rezolvată – vorbim tot de patru bănci de piele – în acest moment este. Guvernul României a aprobat în şedinţă o hotărâre de guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici, aşa că şi această construcţie merge înainte„, a afirmat Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *