Skip to content
Gorj Sănătate

Pintea, după o vizită inopinată la Spitalul Judeţean Gorj: Nu mi-a plăcut ce am văzut şi cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, în urma unei vizite inopinate făcute la Spitalul Judeţean Gorj, că o parte dintre problemele reclamate în legătură cu această unitate sanitară sunt reale, fiind cauzate de neînţelegerile dintre cadrele medicale. „Nu mi-a plăcut ce am văzut şi cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă şi care spuneau că situaţia e mai bună decât înainte”, a spus Pintea.

„Deşi, începând de luni, Corpul de control al Ministerului Sănătăţii efectueză un control aici, am vrut să văd personal ce se întâmplă în acest spital. Pot să vă spun că o parte din problemele reclamate sunt reale şi generate în unele cazuri de neînţelegerile dintre cadrele medicale. Aceste lucruri influenţează foarte mult modul în care este tratat pacientul”, a declarat Sorina Pintea.

Miercuri dimineaţă, Sorina Pintea, deputatul Mihai Weber şi Cosmin Mihai Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, au discutat cu managerul SCJU Gorj situaţia şi măsurile necesare pentru creşterea calităţii serviciilor medicale acordate de această unitate sanitară.

„Nu mi-a plăcut ce am văzut şi cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă şi care spuneau că situaţia e mai bună decât înainte. Oamenii parcă nu mai au aşteptări, nu mai cred că se poate face ceva astfel încât condiţiile şi serviciile oferite să fie îmbunătăţite”, a mai declarat Sorina Pintea.

În urma discuţiilor, au fost stabiliţi paşii pentru crearea unui plan de îmbunătăţire a situaţiei spitalului. Ministerul Sănătăţii va contribui la cele doua proiecte începute la SCJU Gorj – modernizarea UPU şi reabilitarea secţiei de pediatrie – şi va finanţa achiziţia de echipamente solicitate.

De asemenea, ministrul Sănătăţii s-a intâlnit, miercuri, cu managerii unităţilor sanitare din judetul Gorj şi reprezentanţii autorităţilor locale în subordinea cărora se află aceste spitale, fiind analizate solicitările de echipamente transmise la Ministerul Sănătăţii şi necesitatea reorganizării structurii spitalelor în funcţie de nevoile de servicii medicale din zona pe care acestea o deservesc.

„Anul acesta, bugetul de investiţii în sănătate este extrem de generos, astfel că vom finanţa achiziţii de echipamente performante în spitale, cu condiţia ca, la solicitarea acestora, managerii să demonstreze că aceste investiţii aduc plusvaloare actului medical, în concordanţă cu nevoile populaţiei”, a spus Sorina Pintea, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *