Skip to content
Politică

Pintea, întâlnire cu sindicaliștii din sănătate: Ar fi o ipocrizie

agerpres.ro

După ce, luni, sindicaliștii din sănptate au anunțat că vor declanșa proteste, nemulțumiți de creșterile salariale, vor sta marți la discuții cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Mai precis, membrul Cabinetului Vioricăi Dăncilă consideră că declanşarea grevei ar fi o ipocrizie din partea sindicatelor, că acţiunile de protest anunţate nu se justifică, în condiţiile în care veniturile medicilor au crescut de la 1 martie şi că va discuta cu liderii sindicali pentru „clarificarea” situaţiei, conform News.ro.

Mai mult decât atât, Sorina Pintea îi trimite pe sindicaliști la managerii de spitale, punctând faptul că pot fi acordate sporuri şi din venturile proprii ale spitalelor.

„Noi am făcut calcule, şi dânşii au făcut calcule, ieri am avut discuţii, vom avea şi mâine discuţii. Nu am înţeles de ce s-a stabilit un calendar al pichetărilor pentru că nu am discutat efectiv pe fiecare categorie în parte. Este adevărat că noi am spus că avem grijă de medici pentru că avem nevoie de medici pentru un act medical de calitate. Avem nevoie de tot personalul medical. Dar de la bun început s-a stabilit aplicarea 2022 pentru medici şi asistenţi medicali, iar pentru restul progresiv.  O să mai avem discuţii şi mâine cu cei de la Sanitas, pentru că lucrurile trebuiesc clarificate. Aceste salarii nu sunt mici. Atâta vreme cât nu există scăderi de venituri, nu cred că sunt motive pentru grevă generală. Ar fi o ipocrizie din partea celor de la Sanitas să declanşeze greva. Dar eu cred că putem discuta şi putem găsi soluţii pentru toate problemele. Mie îmi pare rău că au ajuns la aceste discuţii înainte de întâlnirea noastră de mâine, pentru că noi mâine mai aveam programată o discuţie”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *