Skip to content
Sănătate

Pintea, lămuriri în disputa privind vaccinului antigripal achiziționat de stat: Recomandarea OMS e să se vaccineze copiii din grupele de risc

Inquam Photos / George Călin

Vaccinul antigripal cumpărat de Ministerul Sănătății anul acesta nu se poate administra copiilor sub 3 ani, susțin unii medici. Sorina Pintea, însă, a declarat pentru B1 TV că Ministerul pe care îl conduce a achiziționat două tipuri de vaccin și a ținut cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

„Copiii sub 3 ani, adică între 6 luni și 3 ani, pot fi vaccinați conform unei recomandări a Organizației Mondiale a Sănătății încă din anul trecut. Anul trecut, 2.837 de copii din grupa de risc, adică care au anumite afecțiuni, au fost vaccinați cu vaccinul gripal, iar anul acesta Ministerul Sănătății a achiziționat două tipuri de vaccin. Anul trecut, OMS recomanda trivalent, anul acesta a recomandat tetravalent. 

Ministerul a achiziționat două tipuri. Acel tip de care se discută, și așa e, din acel tip primele 5.000 de doze au ajuns la Direcțiile de Sănătate Publică pentru a fi imunizat personalul din spitale. Până în 20 septembrie, vaccinul a ajuns. De anul trecut vaccinam și copiii între 6 luni și 3 ani, copii din grupa de risc. În octombrie vor veni 450.000 de doze din acel vaccin, care nu poate fi administrat sub 3 ani, și 10.000 de zone pentru copii între 6 luni și 3 ani. Solicitările din teritoriu, de la DSP-uri, sunt de 9.100 de doze. Pentru aceștia cu boli cronice. Recomandare OMS e să se vaccineze copiii din grupele de risc”, a declarat Sorina Pintea, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *