Skip to content
Politică

Pionul Nicușor Dan în războiul Orban – Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea

Războiul intern din PNL va avea prima bătălie majoră cu ocazia alegerilor locale. Conflictul Iohannis-Orban este din ce în ce mai clar. Interfața lui Iohannis în PNL, Rareș Bogdan, îl atacă cu fiecare ocazie pe Orban și critică guvernul. ”Sunt în top 5 încredere la politicieni. Ludovic Orban este puțin sub mine” anunța Rareș Bogdan la Digi24.

Atât Iohannis, cât și Rareș Bogdan l-au pus pe Orban premier crezând că vor avea loc alegeri anticipate. Acesta trebuia să fie la conducerea guvernului doar pentru câteva luni. Din cauza pandemiei, planurile s-au schimbat, iar Orban a crescut atât din punct de vedere electoral, cât și ca forță în partid.

Alianța USR – PNL la București

Această alianță nu există în forma promovată de cele două partide. În mod real, vorbim despre o înțelegere Ludovic Orban – Nicușor Dan prin care acesta din urmă este sprijinit de PNL să câștige Capitala. Mișcarea celor doi îi încurcă și pe Iohannis și pe Barna. Iohannis voia un liberal la București, iar Barna se teme de Nicușor Dan.

Planul lui Orban și Dan este unul cu bătaie lungă. Dacă Nicușor Dan câștigă Bucureștiul va prelua USR-ul pentru că Barna este total depășit, iar atunci Orban va avea un aliat cu care va face coaliția de guvernare indiferent de poziția lui Iohannis.

Atunci când Ludovic Orban declara: ”Am luat decizia foarte clară, Nicuşor Dan este candidatul PNL, candidat care este sprijint şi de partenerii noştri. Singurul care poate să aducă această schimbare în bine este Nicuşor Dan, toate speculaţiile care apar pe surse în diferite canale de presă sunt de fapt lansate de cei cărora a început să le fugă pământul de sub picioare după decizia pe care am luat-o de a-l sprijini pe Nicuşor Dan” el se referea, de fapt, la falanga Rareș Bogdan, nu la cei din PSD.

Orban a mutat cu Nicușor Dan și este de așteptat să vedem și mutarea lui Iohannis care sigur nu va lăsa nepedepsită încercarea de emancipare a premierului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *