Skip to content
Politică

Piperea îi taie avântul lui Dragnea: E practic imposibil ca Iohannis să fie pus sub acuzația de înaltă trădare!

avocatura.com

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a avut un atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis în cursul zilei de duminică la Consiliul Național al formațiunii politice social-democrate. Concret, a solicitat ca președintele României să fie pus sub urmărire penală sub acuzația de înaltă trădare de țară.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu avocatul Gheorghe Piperea. Concret, întrebat cum vede din punct de vedere juridic și procedural acuzația adusă de Dragnea, juristul a atras atenția că trebuie să fie găsită o motivație serioasă pentru așa ceva pentru a nu se întâmpla precum în cazul acuzațiilor din același repertoriu aduse de Ludovic Orban în privința Vioricăi Dăncilă. Mai mult, Piperea a atras a evidențiat că practic este imposibil ca Iohannis să fie pus sub o astfel de acuzație deoarece este necesară o majoritate parlamentară formată din două treimi, ceea ce coaliția PSD+ALDE nu deține. De asemenea, juristul a reliefat că președintelui României îi pot fi aduse alte reproșuri precum cel că soția lui caută motive să nu meargă la audieri la Parchet, ceea ce arată că nu există un respect pentru justiție.

„Teoretic este posibilă, dar din punct de vedere practic imposibilă. În primul rând, trebuie găsită o motivație serioasă pentru așa ceva. Nu orice infracțiune poate fi încadrată la înaltă trădare. Vă rog să vă amintiți cât de penibilă a fost acuzația de înaltă trădare pe care i-a făcut-o Orban lui Dăncilă. Acum este o chestiune mult mai complicată. Pentru a se decide punerea sub acuzare este nevoie de o majoritate de două treimi din Parlament, ori PSD+ALDE nu mai are așa ceva de mult.

Probabil că l-a luat valul entuziasmului. A declanșat campania electorală pentru alegerile de la anul. Probabil că a spus ce își doreau să audă cei din sală sau cei din țară. Alte lucruri i se pot reproșa domnului Iohannis. Ca de exemplu, disprețul total față de justiție, aceeași justiție despre care spunea în  urmă cu ceva timp „luați labele de pe ea”. Disprețul față de justiție se manifestă prin faptul că lunea trecută, acum o săptămână, doamna Iohannis se prefăcea că este bolnavă ca să își justifice lipsa de la audieri de la Parchet, iar alaltăieri am văzut-o cu toții foarte pe picioare, foarte energică mergând la slujba de duminică, ceea ce este un lucru ok că se duce la Biserică pentru că puțini mai fac această chestiune, dar totuși îi contrazice motivațiile de luni. În plus, domnul Iohannis spune că nu este nicio motivație pentru a se prezenta la Parchet. Nu ai o motivație personală să te prezinți la Parchet, dar când vine o citație trebuie să te duci. Noi, oamenii de rând, dacă primim o citație de la Parchet ne ducem, iar dacă nu o facem suntem amendați judiciar sau eventual suntem aduși cu mandat de aducere. Ne trezim că la 6 dimineața ne iau din pat efectiv ca să mergem la Parchet. Nu are importanță care este calitatea. Poate să fie pur și simplu martor. Nu ai cum să lipsești. 

Este o acuzație pe care i-o fac lui Iohannis. Dacă vorbește permanent despre independența justiției, atunci trebuie să se comporte în acest fel și să spună că nu are nimic de ascuns și nici soția sau cineva din anturaj și mergem acolo unde ne cere autoritatea de stat, a conchis Gheorghe Piperea în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *