Skip to content
Politică

Pippidi: PSD e autist când e criticat peste tot în străinătate!

www.romaniacurata.ro

Preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, în cel mai recent editorial pentru România Curată, tratează un subiect tot mai controversat în ultima perioadă: libertatea de exprimare.

Astfel, pornind de la faptul că actualul premier al României, Viorica Dăncilă, i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”, Pippidi a identificat și o serie de momente în care ”PSD a dat dovadă de autism”:

  1. ”PSD a dat dovadă de autism pentru că a fost bombardat din toate părțile de oameni care strigau că e o prostie mutarea contribuțiilor, iar ei și-au închis urechile la aceste strigăte, și tot au făcut-o (vor vedea la alegeri cît a costat),
  2. PSD e autist cînd e criticat peste tot în străinătate (unde oamenii politici fac ce vor ziarele, adică opinia publică) și ei nu au chemat nici măcar fundația social-democrată Friederich Ebert, de ani de zile în România și făcînd o treabă excelentă să îi intrebe ce să facă pentru a se profila mai bine măcar la partidele de stînga din Occident, sau
  3. PSD e autist cînd primește mii de mesaje de ură la adresa lui Codrin Ștefănescu, peremistul cu ”Pentru că putem” și îl menține purtător de cuvînt.
  4. PSD e autist cînd tot vrea să o revoce pe Kovesi după ce mă aude spunînd că LCK trebuie să stea pînă la finele mandatului, pentru că în lume nu există plecare din timpul manadatului a unui șef de agenție anticorupție care să nu se reflecte negativ asupra țării, chiar dacă eu (care cred că aud și argumentele PSD, și văd și dovezile altora), sunt de acord că Onea trebuie suspendat, că l-au înregistrat mafioții, și că LCK nu ar mai trebui să servească un mandat din cauză că are o răspundere, deși nici pe departe exclusivă, în politizarea treptată a anticorupției la noi”, scrie Pippidi.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *