Skip to content
Politică

Pippidi spulberă principalul zvon legat de ea și Dragnea: Teste de inteligență pentru idioți! EXCLUSIV

rfi.ro

Preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a spulberat principalul zvon legat de ea și de președintele PSD, Liviu Dragnea: acela potrivit căreia politologul l-ar consilia în secret pe al treilea om în stat.

Concret: șefa SAR a comparat acest zvon cu acela care îl dă pe Klaus Iohannis drept favorit pentru preluarea în 2019 a președinției Consiliului European.

 „Eu cred că astea sunt teste de inteligență elementară pentru cititori, ca aia cu Iohannis care ne lasă baltă și se duce la Bruxelles tura viitoare. Dar sunt mai perverse, că zvonul cu Iohannis nu există, știrea despre el e chiar lansarea lui, nu reproducerea unui zvon pre-existent. E bazat pe surse zero. La fel și extrasele aduse din condei din mine de pe la TV”, a afirmat Pippidi pentru PSnews.ro.

În continuare, Alina Mungiu a argumentat de ce nu există motive de simpatie între ea și șeful Camerei Deputaților.

„Eu pun peste tot condiția să nu se discute chestii interne PSD, că nu le știu nici numele și nici nu mă interesează, dar moderatorului i se dă misiunea să mă tot întrebe, doar-doar oi spune ceva de Dragnea. Eu pe Dragnea l-am văzut o dată în viață, și pe lista neagră a candidaților la Parlament sau a baronilor locali l-am pus de patru ori. Apreciez la el că nu m-a dat în judecată și nu dă în judecată ziariștii, în general, ceea ce nu e cazul cu alți pesediști. E o dovadă de inteligență.

La ce i-ar ajuta lui Dragnea susținerea mea la Congres? Oi fi eu populară în PSD, după ce am avut nu știu câte procese cu ei (unul chiar cu partidul, că ramân singura persoană din România care i-a dat în judecată ca partid și a colectat și scuze)? Mă iubesc ei așa de mult (mai ales după ce l-am susținut pe Iohannis în 2014), că, dacă se aude că eu sunt în spatele lui Dragnea, se aliniază toți la Congres și îl votează? Vă spun: astea sunt teste de inteligență pentru idioți”, a tunat Alina Mungiu-Pippidi.

În a doua parte a declarației, președintele SAR a arătat cum s-a poziționat în legătură cu subiectul Darius Vâlcov, precum și cum s-a produs un paradox: campania mediatică împotriva lui Liviu Dragnea de fapt l-a întărit pe acesta.

„Nu i-am dat sfaturi în privat niciodată domnului Dragnea. I-am dat sfatul public să renunțe la Vâlcov, că e condamnat pentru corupție, și nu pe motive politice, și văd că nu a renunțat. Asta e tot. Însă aș vrea să recomand industriei de dezinformare să nu mă mai piseze pe tema asta.

Unu: pentru că părerea mea de ieri va fi și mâine tot aceea: că faptele nu s-au schimbat. Nu are sens să mă întrebe cineva de zece ori și în niciun caz nu mi-o schimb eu, pentru că au creat ei o majoritate de oameni care gândesc altfel. Acei oameni care au fost intoxicați de un an că Dragnea e cauza primară a tuturor relelor au fost dezinformați. Iar presa care ia bani de la opoziție  să îl atace pe Dragnea ar trebui să dea banii înapoi, că l-au făcut mai puternic cu campania asta oarbă și exagerată contra lui.

Și, doi: ei știu – și eu știu – că nu am nicio treabă cu Dragnea și nici el cu mine, că mâine m-am urcat în avion și plec, dar nu e bine să dai idei la oameni pe care îi enervezi deliberat – măcar din instinct de conservare. Asta se cheamă «profeție auto-îndeplinită» în știința politică: când chemi chiar tu ceva de care te temi și care nu era altfel pe care să se întâmple, a încheiat Alina Mungiu-Pippidi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *