Skip to content
Politică

Pippidi: Zece măsuri anticorupție de implementat azi de guvernul Tudose

TOMISTHECAT.RO

Preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, într-un editorial pentru România Curată, propune o serie de măsuri anticorupție necesare să fie implementate de către guvernul condus de Mihai Tudose.

Astfel, Pippidi, în postarea sa, susține că cele sugestiile făcute guvernului tehnocrat, care nu necesită aprobarea Parlamentului, pot fi realizate imediat, cu mare impact.

Profesor de politici publice, Alina Mungiu-Pippidi adaugă, în postarea sa, că aceste măsuri reprezintă testul de voință pentru orice guvern, ca și pentru stradă, dacă într-adevăr strada vrea bună guvernare, și nu doar să plece unii ca să vină alții.

Acestea sunt testul de voință pentru orice guvern, ca și pentru stradă, dacă într-adevăr strada vrea bună guvernare, și nu doar să plece unii ca să vină alții. Asta trebuie cerut, și în fiecare zi:

1. Publicarea integrală pe siteul fiecărei instituții a raportului său anual în care se explică ce obiective au atins cu banii noștri. Ministerul Consultării să le publice centralizat cu procentul la zi de cîte auorități publice respectă această cerință a legii 544.

2. Publicarea pe siteul fiecărei instituții, agenție, autoritate sau partid a raportului anual al Curții de Conturi cu răspunsul aferent ce măsuri de îndreptare s-au luat.

3. Publicarea pe siteul fiecărei autorități de control a listei integrale de amenzi sau alte măsuri administrative date, cu suma, recipient și tot.

4. Publicarea pe siteul fiecărei autorități sau companii de stat care face achiziții publice a bugetului pe anul precedent cu lista câștigătorilor în ordinea numărului de contracte și sumelor aferente.

5. Afișarea bugetului școlii, atît cel formal, din sursele oficiale, alocare bugetară și alocare locală, precum și cel informal, adică ce am strâns de la părinți și pe ce am cheltuit banii. Postate pe ușa respectivei școli și pe siteul Ministerului Educației.

6. Afișarea profilului Google Academic pentru fiecare cadru didactic universitar, că până să cauți de purici pe fiecare la plagiate e mult mai simplu să vezi dacă e gol sau nu uitându-te la numărul lui de citate, interne și mai ales internaționale, și la numărul altora, că într-o țară normală președintele Academiei ar trebui să aibă mii, și un asistent universitar câteva zeci, și nu invers”, scrie Pippidi.

Citiți AICI articolul complet semnat de Preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *