Skip to content
Europa Politică

Prima reacție a Comisiei Europene în urma deschiderii dosarului penal pe numele lui Frans Timmermans

psnews.ro

Comisia Europeană a comentat deschiderea unui dosar penal pe numele lui Frans Timmermans de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, precizând că autorităţile naţionale nu au nicio jurisdicţie în astfel de cazuri.

Deşi nu comentăm procedurile judiciare naţionale, am vrea să reamintim autorităţilor române că toţi oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, iar autorităţile naţionale nu au nicio jurisdicţie în astfel de cazuri„, a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al CE, care a precizat că CE a aflat din presă despre acţiunea autorităţilor de la Bucureşti.

El a invocat protocolul referitor la privilegii şi imunităţi asociat Tratatului Uniunii Europene şi asumat de toate statele membre, inclusiv de România.

Permiteţi-mi să vă reamintesc că ieri ne-am exprimat o mare îngrijorare legată de situaţia statului de drept din Românial”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene

Procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere depusă de luju.ro.

Dosarul a fost înregistrat după ce luju.ro a depus o plângere în care îl acuză pe Frans Timmermans de falsificarea raportului MCV. Plângerea îi vizează şi pe comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augstin Lazăr, şi pe şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, informează News.ro.

Lumea Justiţiei (luju.ro) a formulat în 30 ianuarie 2019 „denunţ împotriva lui Frans Timmermans, Vera Jourova, Angela Cristea şi Augustin Lazăr pentru fapte de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *