Skip to content
Politică

Pîrvulescu devoalează ADEVĂRATUL MOTIV din spatele anunțului UDMR privind suspendarea protocolului de colaborare cu PSD-ALDE

Analistul Cristian Pîrvulescu susține că motivul pentru care UDMR s-a decis să suspende protocolul de colaborare cu PSD -ALDE chiar în prag de alegeri nu este cel invocat de președintele partidului, Kelemen Hunor.

Este o dovadă a îngrijorării crescânde a UDMR  în ceea ce privește electorii maghiari și obținerea pragului de 5% pentru alegerile europarlamentare. Știm deja, Viktor Orban a făcut deja campania în Transilvania pentru vot UDMR, deja Kelemen Hunor a anunțat acum câteva zile că sprijină referendumul și răspunsurile la referendum. 

Prima prioritate a UDMR este să depășească pragul, iar electoratul UDMR este anti-PSD. A doua prioritate este de după alegeri, în cazul în care o moțiune de cenzură anti-PSD are șanse să treacă, UDMR nu vrea să rămână pe dinafară.

Chiar mă gândeam care va fi lovitura din penultima zi de campanie care este pregătită pentru a face ca electoratul naționalist să se îndrepte spre PSD. Iată că a venit. Am avut și în 2016 ceva asemănător, în momentul în care Viktor Orban a anunțat în jurul datei de 1 decembrie că 1 decembrie nu este o sărbătoare pentru maghiari. Știam cu toții că nu este o sărbătoare pentru maghiari, dar data la care a spus-o a fost special aleasă pentru a produce o anumită reacție a publicului român. Așa se întâmplă și acum”, a declarat Cristian Pîrvulescu.

UDMR nu va susţine, începând de joi, nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect, anunţă Uniunea.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, joi, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situaţiei, deşi acest lucru este datoria autorităţilor şi a coaliţiei PSD-ALDE.

DETALII AICI: Lovitură usturătoare pentru PSD-ALDE înainte de europarlamentare: UDMR rupe PROTOCOLUL de colaborare. Poziție OFICIALĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *