Skip to content
Politică

Pîrvulescu îl compară pe Dragnea cu Erdogan: Și în Turcia a fost o încercare de asasinat! EXCLUSIV

radioiasi.ro

Marți seară, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a făcut declarații la postul de televiziune Antena 3. O parte din acestea au fost despre o tentativă de asasinat nereușită care l-a vizat pe liderul PSD.

În contextul acestor declarații, redacția PSnews.ro l-a contactat, miercuri dimineață, pe politologul Cristian Pîrvulescu. În opinia decanului Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Dragnea și PSD dau dovadă de disperare întrucât au mai pierdut din electorat. Mai mult, Cristian Pîrvulescu a făcut o paralelă cu un caz aproape similar din Turcia, în care Erdogan a acuzat o tentativă de asasinat și a legat-o de contextul unei lovituri de stat, așa cum și liderul PSD a făcut-o.

Lovitura de stat nu este o noutate. În contextul acesta un asasinat politic sună bine. O lovitură de stat fără asasinat nu are dramatism. Trebuie pusă în scenă. Știți că s-au întâmplat foarte multe lucruri în ultimele două săptămâni. Una din consecințe a fost că supremația Antenei 3 și a României TV asupra știrilor a căzut. Am văzut audiențele care arată că publicul s-a orientat deci era nevoie de puțin dramatism. Politica înseamnă comunicare și comunicare emoțională. O încercare de asasinat este cât se poate de interesantă și care ajunge la un anumit public. 

Cred că în momentul de față PSD-ul a reușit o contraperformanță atât de gravă încât încearcă cu disperare să își mențină electoratul. Știți de ce este interesant ce se întâmplă cu Antena 3 și România TV? Are legătură cu subiectul. Suntem în perioada de vacanțe când tocmai cei care se uită la Realitatea și la Digi 24 sunt plecați, dar constatăm că deși se întâmplă lucrul acesta, lumea s-a mutat. S-a mutat deoarece probabil modul în care sunt puse temele probabil că nu reușesc să atragă întreaga audiență, iar astfel vorbim despre o creștere a audienței în cazul celor celorlalte două. Nu este o creștere semnificativă, dar oricum o creștere. Așteptăm toamna.

În condițiile acestea trebuie să ai o narațiune care să fie plauzibilă. Mie mi se pare că exemplul este Turcia. Și în Turcia a fost o încercare de asasinat. Așa ni s-a spus că aviația turcă a vrut să îl omoare pe Erdogan și să dea o lovitură de stat și atunci sigur ni s-a prezentat această poveste care pare total deplasată, a cărei veridicitate este mai mult decât discutabilă, dar în contextul loviturii de stat. În contextul loviturii de stat situația începe să capete o consecință. Vă dați seama că va exista desigur un public care va crede acest lucru și va fi foarte greu să existe vreodată dovezi. Din punctul meu de vedere este și un semnal al disperării. Discursurile din ce în ce mai radicale ale domnilor Vâlcov și Dragnea îmi inspiră această disperare pe fondul unei frici că pierd pozițiile de forță pe care le aveau și această încercare de a menține coezivă echipa pentru că fisurile au apărut și se dezvoltă”, a precizat politologul Cristian Pîrvulescu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *