Skip to content
Politică

Pîrvulescu scoate la iveală dedesubturile iureșului din PNL: Asta e problema reală! EXCLUSIV

Politologul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din SNSPA, a oferit joi în exclusivitate pentru PSnews.ro, câteva previziuni legate de cel mai așteptat moment al sfârșitului de săptămână: Consiliul Național al PNL, convocat sâmbătă, 4 august.

Chestionat dacă adunarea liberalilor de sâmbătă va aduce clarificări între taberele deja formate în interiorul PNL, sau mai degrabă va amplifica tensiunile existente, Pîrvulescu a ținut să precizeze că problemele cu care partidul lui Ludovic Orban se confruntă ”sunt istorice și nu vor fi putea fi rezolvate foarte curând”.

”Problema PNL este legată de imposibila coabitare dintre cele două partide: PNL și PDL. Alegerea lui Ludovic Orban ca președinte, primul președinte unic al partidului, nu a soluționat problema. Pe fundalul nemulțumirilor care există în partid, legate de linia partidului, de atitudinea față de DNA, au apărut diviziunile inevitabil. Ca urmare, Consiliul Național al PNL-ului nu va putea să le rezolve. Ele sunt istorice și nu vor fi putea fi rezolvate foarte curând, pentru că cele două culturi organizaționale nu sunt compatibile. Vă dau un foarte bun exemplu: fost candidat PNL la alegerile din Cluj, trece la ALDE nu numai pentru că are probleme cu justiție, ci și datorită faptului că organizația ALDE din Cluj este mult mai puternică, iar organizația PNL nu reușește nici pe departe să contracareze forța acesteia”, a declarat Cristian Pîrvulescu pentru PSNews.ro.

Mai mult, decanul Facultății de Științe Politice din SNSPA a adăugat că ”problema reală a acestui partid este că el nu mai este un partid un partid liberal, este un partid conservator cu tendințe ultraconservatoare și cu conducere în mare măsură neoprotestantă care are alte priorități decât prioritățile politice obișnuite”.

”Ceea ce a încercat în ceasul al 12-lea Ludovic Orban a fost să soluționeze problema foarte veche din partid prin modificarea statutului, ceea ce a creat foarte multe nemulțumiri. Problema reală a acestui partid este că el nu mai este un partid un partid liberal, este un partid conservator cu tendințe ultraconservatoare și cu conducere în mare măsură neoprotestantă care are alte priorități decât prioritățile politice obișnuite. De exemplu: relațiile strânse cu Coaliția pentru Familie ale acestui echipe de conducere, și nu mă refer la Ludovic Orban ci la mulți dintre cei care ocupă funcții de conducere în partid, schimbă prioritățile politice ale partidului, a continuat Pîrvulescu.

Nu în ultimul rând, sociologul a atras atenția că: ”PNL-ul nu a folosit oportunitățile pe care le-a avut, acelea de a se profila ca un partid modern și pro-european și nu a reușit să folosească aceste oportunități, mă refer la faptul că PSD-ul a îmbrățișat punctul de vedere al Coaliției pentru familie și puncte de vedere conservatoare, lăsând PNL-ului posibilitatea să se manifeste, iar PNL nu a făcut acest lucru pentru că are o problemă structurală”, a conchis sociologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *