Skip to content
Sport

Pisicile, parteneri de joacă pentru copii. Ce trebuie să știe părinții

În timp ce unor părinţi li se pare o idee bună să îşi crească copilul alături de o pisică, alţii sunt mai reticenţi şi aleg să scape de aceasta.

de multe ori, pisicile şi copiii sunt parteneri de joacă foarte buni, iar cei mici ar putea învăţa enorm din această relaţie.

Totodata, este bine de ţinut cont însă de câteva reguli simple de ”convieţuire” pe care părinţii le pot pune în aplicare pentru ca pisica să nu mai reprezeinte o problemă în noua familie extinsă.

Nu te grăbi să scapi de pisică

Una dintre temerile principale este că pisica ar putea fi purtătoarea unor bacterii care pot afecta fătul dacă mama intră în contact cu perioada sarcinii cu litiera acesteia. O soluţie este să verifici împreună cu medicul veterinar dacă este cazul să îţi faci griji şi să rogi un alt membru al familiei să cureţe litiera mai des. De asemenea, este utilă folosirea unui set de mănuşi şi a unei măşti protectoare.

Un studiu britanic a demonstrat că proprietarii de pisici sunt mai inteligenţi decât proprietarii de câini deoarece oamenii mai inteligenţi tind să petreacă mai mult timp la locul de muncă, iar pisica este o alegere mai bună întrucât ea necesită mai puţină atenţie decât un câine, potrivit unor surse citate de Gandul.info

Pregăteşte pisica pentru marea întâlnire

Cu toate că se spune că pisicile sunt capricioase şi mofturoase, adevărul este că ele nu acceptă cu uşurinţă schimbările deoarece sunt foarte teritoriale. Din acest motiv, trebuie să începi să obişnuieşti pisica cu noile schimbări, să o laşi să se apropie, să adulmece şi să cunoască noua cameră a bebeluşului. De asemenea, ar fi bine ca o dată cu amenajarea camerei să îi pregătiţi şi pisicii un nou loc de joacă pentru a nu se simţi respinsă.

Supraveghează-i tot timpul

Copiii care cresc alături de o pisică învaţă să fie mult mai atenţi la ceea ce gândesc şi simt cei din jurul lor. Cu alte cuvinte, pisica îi ajută să-şi dezvolte empatia. Este important totuşi să fii mereu prin preajma lor şi să nu laşi pisica să se obişnuiască să doarmă în camera copilului.

Acelaşi lucru este valabil şi pe măsură ce bebeluşul creşte şi începe să meargă, iar contactul cu pisica este din ce în ce mai frecvent şi mai îndelungat.

Menţine rutina pisicii

O dată cu venirea bebeluşului, este foarte uşor să ajungi să neglijezi pisica, dar este foarte important să încerci să menţii rutina, atât pentru sănătatea animalului de companie, cât şi a copilului. Trebuie să ai grijă în continuare să îi tai gheruţele, să îi administrezi tratamentul (dacă trebuie să urmeze vreunul, precum cel antipurici sau cel pentru pisici castrate), să fii atentă la anumite semnale pe care le-ar putea transmite şi la dieta cu care ai obişnuit-o.

Învaţă-l pe cel mic să fie blând şi atent

Pisica îl poate ajuta pe cel mic să-şi dezvolte empatia, însă un astfel de animal de companie oferă şi alte beneficii pentru sănătatea celor care locuiesc alături de el, precum scăderea riscului de boli cardiovasculare, îmbunătăţirea sistemului imunitar, scăderea riscului de a dezvolta alergii, prevenirea astmului în cazul copiilor, reducerea stresului şi a anxietatii, conform mritechnicianschools.net.

De multe ori, cel mic s-ar putea să nu facă diferenţa între pisica de pluş şi cea adevarată, iar comportamentul lui să nu fie foarte blând. Este datoria ta să îl înveţi, cu aceeaşi blândeţe şi răbdare pe care vrei să o manifeste şi el faţă de pisică, că tot ce e neplăcut pentru el, îi place la fel de puţin şi pisicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *