Skip to content
Argeș Știri locale

Piteşti: Majoritatea elevilor dintr-o clasă de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” fac cursuri online, după ce un copil a fost diagnosticat cu COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea

Majoritatea elevilor unei clase a XI-a de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti fac cursuri online, după ce unul dintre elevi a fost diagnosticat cu COVID-19, iar 23 dintre colegii săi sunt consideraţi contacţi direcţi, conform anchetei epidemiologice. Şapte dintre elevii aceleiaşi clase, care au fost vaccinaţi, merg în continuare la şcoală.

Potrivit subprefectului cu atribuţii de prefect al judeţului Argeş, Lucian Ionescu, în una dintre clasele a XI-a de la „I.C. Brătianu” un elev a fost diagnosticat cu COVID-19, în timp ce alţi 23 sunt consideraţi, conform anchetei epidemiologice, contacţi direcţi ai acestuia, potrivit news.ro.

Cazul a fost depistat după ce unul dintre elevi s-a simţit rău, iar testul a arătat că este infectat cu SARS-CoV-2.

Începând din a doua zi a anului şcolar, în respectiva clasă mai fac ore în format fizic doar cei şapte elevi care au fost vaccinaţi anti-COVID. Elevii consideraţi contacţi direcţi fac cursurile online, conform unei decizii a Consiliului de Administraţie al unităţii didactice.

Datele centralizate la nivelul judeţului Argeş după prima zi a anului şcolar arată că cinci elevi şi două cadre didactice diagnosticaţi cu COVID-19 fac cursurile online. De asemenea, tot online participă la orele şcolare alţi 40 de elevi din mai multe şcoli, consideraţi contacţi direcţi ai unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *