Skip to content
Argeș Știri locale

Pitești: WC de 50.000 de euro, de la o şcoală rurală, inaugurat cu mare pompă de şefii Consiliului Judeţean Argeş

Facebook/CJ Argeş
" "

La finalul săptămânii trecute, conducerea CJ Argeş a mers în comuna Răteşti pentru a inaugura un WC la o şcoală şi un teren de sport. Grupurile sanitare de la şcoala „Gheorghe Brătianu” au costat 50.000 de euro, iar festivismul evenimentului i-a revoltat pe mulţi.

Pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Argeş au fost postate mai multe fotografii în care se vede conducerea instituţiei (preşedinte Ion Mînzînă, vicepreşedinte – Adrian Bughiu) inspectând noile grupuri sanitare. „În ultimii patru ani, Consiliul Judeţean Argeş a investit foarte mulţi bani în modernizarea şcolilor, mai ales prin crearea condiţiilor igienico – sanitare necesare, oferind finanţare pentru a integra toaletele în incinta şcolilor. Astfel s-a ajuns ca astăzi, în judeţul Argeş, majoritatea şcolilor din mediul rural să aibă grupurile sanitare în interior. Mă bucur că s-a finalizat această investiţie la Răteşti, într-o şcoală în care învaţă aproape 200 de copii”, a declarat la inaugurarea grupurilor sanitare Ion Mînzînă, preşedintele CJ Argeş. La solicitarea „Adevărul”, Consiliul Judeţean Argeş a furnizat datele legate de investiţia în grupurile sanitare de la Răteşti. „În baza solicitării Primăriei Răteşti, în anul 2020, Consiliul Judeţean Argeş a alocat suma de 250.000 de lei pentru obiectivul de investiţii “Modernizare, consolidare şi extindere “Şcoala cu clasele I-VIII Tigveni, comuna Răteşti, Judeţul Argeş – etapa I. Amenajarea grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora la Şcoala Gimnazială Gheorghe I.I.C. Brătianu, comuna Răteşti”. Investiţia de la Şcoala Gimnazială Gheorghe I.I.C. Brătianu reprezintă, în fapt, o construcţie pe două niveluri, parter şi etaj, care a implicat şi alte lucrări de construcţie, pe lângă dotările cu obiecte sanitare (toalete, chiuvete, s.a.m.d.) şi racordarea la utilităţi”, spun reprezentanţii CJ Argeş.

" "
" "

Faptul că la inaugurarea unor grupuri sanitare la o şcoală din mediul rural a fost prezentă conducerea CJ Argeş şi că reprezentanţii instituţiei au mediatizat acest eveniment pe Facebook i-a revoltat pe mulţi. „Nu ştiam că mai nou se face recepţie şi la toalete. Vreţi cumva să vi se ridice şi o statuie în cinstea acestei toalete?”, a scris Roxana Bălan. Savu Romeo, un alt cetăţean revoltat de postare, a scris la rândul său: „Cum să te lauzi cu ceva ce trebuia să fie făcut acum 30 de ani?!! Asta este normalitate, nu o realizare!? Ar trebui să vă fie ruşine că abia după 30 de ani se întâmplă asta!”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *